Lai meklētu kompromisu samilzušajām skolotāju problēmām, piektdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji tiksies ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu un premjeru Andri Šķēli.
Šo tikšanos dēļ piektdien nenotiks sākotnēji iecerētais streiks.

Vizītē pie prezidentes LIZDA pārstāvji ieradīsies plkst.12, bet ar Šķēli iecerēts tikties pēc stundas.

Sarunu laikā arodbiedrību pārstāvji vēlas meklēt risinājumu skolotāju algu paaugstinājuma jautājumā, pārrunāt iespējamo valsts vienošanos ar Starptautisko valūtas fondu, kā arī iespējamos valdības pasākumus algu reformas realizēšanā.

Sarunās tiks nosaukta arī kompromisa summa, kuru piešķirot protesta akcijas varētu izbeigt. Pagaidām šī summa medijiem netiek atklāta.

Tomēr LIZDA priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča BNS atzina, ka atsevišķi arodbiedrību pārstāvji ir minējuši minimālāko kompromisa summu - 10 miljonus latu jau piešķirto 8,24 miljonu latu vietā. Tā ir summa, kuru minējis premjers Andris Šķēle, Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājs Gundars Bērziņš un citi.

"Tā ir Tautas partijas ilgstoši nosauktā summa, un cilvēki vēlas, lai vismaz šie solījumi tiktu pildīti," pauda Harbaceviča.

Jau ziņots, ka izglītības darbinieku streikā, kas notiks no 29.novembra līdz 2.decembrim, ir gatavi piedalīties aptuveni tikpat cilvēku cik iepriekšējā streikā - apmēram 53 tūkstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!