Foto: LETA

Saskaņā ar likumu, beidzoties pašreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka amata pilnvarām 17. novembrī, viņa vietā līdz jauna priekšnieka apstiprināšanai jāieceļ biroja priekšnieka vietnieks.

Vietnieka iecelšana notiek ar premjera rīkojumu. Šobrīd KNAB priekšniekam ir divi vietnieki - vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča un vietnieks apkarošanas jautājumos Jānis Roze.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem.

Konkursa komisija šodien izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus, no Satversmes aizsardzības biroja saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta.

Tagad tiks rīkots jauns konkurss.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka.

Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Streļčenoka pilnvaras KNAB priekšnieka amatā beigsies 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!