Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks trešdien aicinājis medijus uz sarunu "Atklāti par piecgadi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā".

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no desmit pretendentiem.

Iepriekš Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš informēja, ka, izvērtējot kandidātu iesniegtos dokumentus, komisija vienbalsīgi lēmusi, ka uz nākamo kārtu netiek virzīts neviens no kandidātiem. Tas nozīmē, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Atbildot uz jautājumu par esošā KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka, kurš arī pieteicies konkursā, piemērotību amatam, Krieviņš teica: "Komisija lēma, ka neviens no 10 pretendentiem nav virzāms tālāk uz otro kārtu". Konkrētu cilvēku dalību konkursā komisija neapstiprinās, viņš piebilda.

17. novembrī Streļčenokam beidzas pilnvaru termiņš.

Saskaņā ar likumu, beidzoties pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka amata pilnvarām 17. novembrī, viņa vietā līdz jauna priekšnieka apstiprināšanai jāieceļ biroja priekšnieka vietnieks.

Vietnieka iecelšana notiek ar premjera rīkojumu. Šobrīd KNAB priekšniekam ir divi vietnieki - vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča un vietnieks apkarošanas jautājumos Jānis Roze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!