Foto: LETA
Kā nākamā prokuratūrai varētu tikt nodota tā dēvētā 'Daimler' kukuļošanas lieta, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Tieši šī varētu būt nākamā no vērienīgajām kukuļošanas lietām, kuru prokuratūrai nodotu KNAB. Par to "liecinot visas tendences".

Izmeklēšana darbības šajā lietā gan turpinoties, tāpēc konkrētākus termiņus KNAB vadītājs nosaukt atturējās. Savukārt vēl viena vērienīgā "oligaru lieta" esot salīdzinoši visjaunākā un izmeklēšanas darbs tajā turpinoties, plašākos komentāros neieslīgstot, norādīja Streļčenoks.

Jau ziņots, ka tā dēvētajā "Daimler lietā" kriminālprocesu KNAB ierosināja 2010.gadā par to, ka Vācijas autobūves koncerna "Daimler AG" meitasuzņēmuma "Evo Bus GmbH" amatpersonas laikā no 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim par 117 autobusu "Mercedes Benz" iegādes organizēšanu Rīgas pašvaldības vajadzībām, izmantojot personu un firmu starpniecību, nepamatoti paaugstināja iepirkuma cenu un nelikumīgi ieguva līdzekļus nelikumīgiem maksājumiem valsts amatpersonām par iepirkuma nodrošināšanu.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju kukuļošanas starpnieki saņēmuši nodošanai, iespējams, Rīgas pašvaldības amatpersonām vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,022 miljonus latu).

Kriminālprocesa ietvaros KNAB atzina vairākas personas par aizdomās turētajām saistībā ar iespējamu Rīgas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko ar starpnieku palīdzību veikušas "Evo Bus GmbH" amatpersonas.
Šā gada sākumā bijušajam "Rīgas satiksmes" padomes loceklim Leonardam Tenim kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, taču vēlāk viņš apmaiņā pret drošības naudu tika atbrīvots.

Kriminālprocesa ietvaros bijušas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp kratīšanas Latvijā un ārvalstīs.

Jau ziņots, ka KNAB šonedēļ prokuratūrai nodeva tā dēvēto "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!