Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks nav saistīts ar politiķiem, trešdien laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētā intervijā vērtē Saeimas Korupcijas apkarošanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

Komentējot to, ka tiek meklēti iegansti KNAB korupcijas apkarošanas bloka vadītājas Jutas Strīķes atbrīvošanai, Loskutovs min, ka neviens KNAB priekšnieks nav tik neprātīgs, lai vērstos pret padotajiem bez faktiska pamata.

"Esmu pārliecināts, ka Streļčenoks nekad nepildītu nekādu politisku pasūtījumu un interesi," viņš klāsta, vēršot uzmanību uz to, ka KNAB vadītājs ir spītīgs.

"Lēmumi, kurus pieņems, būs viņa. Neatkarīgi, nevis kāda uzspiesti un nodiktēti," norāda Loskutovs.

Vērtējot izteikumus, ka Strīķe savas darbības laikā simpatizējusi atsevišķiem politiķiem un "uz pārkāpumiem pievērusi acis", Loskutovs min: "Parasti ar tādu subjektivitāti nedalās, bet, vērtējot Jutas darbu, es noteikti neliktu galvu ķīlā".

Viņš arī uzsver, ka Streļčenoks ne tuvu nav saistīts ne ar politiķiem, ne ar politikas taisīšanu.

"Karjeras sākumā Streļčenoks bija ierēdnis, kas iepazina birokrātisko kārtību labā nozīmē, bet tas ir nedaudz traucēklis KNAB publiska tēla veidošanā, kad iezīmējas viņa tāds kā kancelejiskums. KNAB ir iestāde, kas valsts pārvaldes hierarhijā lielā mērā salīdzināma ar ministriju. Tad jābūt spējīgam "iznest" iestādi publiski un "iznesties" arī kā vadītājam," saka Loskutovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!