Foto: DELFI

Premjere Laimdota Straujuma (V ) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par lēmumu trešo reizi atlaist vietnieci Jutu Strīķi nav saņēmusi. To viņa trešdien sacīja LNT raidījumā "900 sekundes" .

Streļčenoks premjerei ir iesniedzis informāciju par KNAB funkciju izpildi un attīstības virzieniem, kā arī izskaidrojumu par Strīķes atlaišanas faktiskajiem apstākļiem. Taču pašu Strīķes atlaišanas rīkojumu premjere saņēmusi nav. Viņā plāno KNAB to pieprasīt no jauna.

Straujuma atkārtoti izteicās, ka kašķis KNAB vienreiz ir jābeidz, tāpēc viņai ir svarīgi izvērtēt trešā atlaišanas rīkojuma juridisko pamatojumu. Viņa bilda, ja tas būs juridiski nekorekts, tad viņai to nāksies atcelt, bet, ja korekts, tad Strīķei taisnība būs jāmeklē tiesā.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks 7.februārī trešo reizi atlaida savu vietnieci Strīķi. Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, pārmetot viņai ilgstošu priekšnieka uzdevumu ignorēšanu un citus pārkāpumus. Par šo lēmumu Strīķe vērsās pie tā brīža premjera Valda Dombrovska ( V), sakot, ka tas pieņemts, nekonsultējoties ar KNAB arodbiedrību. Dombrovskis Strīķi amatā atjaunoja, bet dažas dienas vēlāk, 14.janvārī, Streļčenoks atkal viņu atlaida.

Dombrovskis savā pēdējā darba dienā premjera postenī Strīķi atkal atjaunoja amatā.

Pēc šī nu jau bijušā premjera soļa, Streļčenoks pavēstīja, ka Strīķei atkal noteikta novērtēšanas procedūra.

Risināt KNAB samilzušo konfliktu mēģināja arī Straujuma, taču, tiekoties ar KNAB vadību - biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, viņa vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Jutu Strīķi, kā arī vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos Ilzi Jurču, - viņai tas neizdevās.

Arī ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram atrast risinājumu situācijai nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!