Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam no pirmdienas ir pārejoša darba nespēja, portālu "Delfi" informēja biroja preses pārstāve Laura Dūša.

Kā norāda KNAB pārstāve, birojs sabiedrību likumā noteiktā apjomā par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem informēs tiklīdz Streļčenoks atgriezīsies darbā.

Biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja Streļčenoka slimības laikā ir KNAB priekšnieka vietniece novēršanas jautājumos Ilze Jurča.

Jau vēstīts, ka KNAB pazudis viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem. Fakts, ka no KNAB pazuduši valsts noslēpumu saturošie dokumenti, konstatēts jau pagājušajā nedēļā, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Savukārt pats KNAB ne piektdien, ne arī sestdien arvien nekomentēja valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu. Vien norādīja to, ka "birojs nekomentē jautājumus, kas saistīti ar valsts noslēpuma objektu pārvaldību".

Taču LTV piektdien Satversmes aizsardzības birojs apstiprināja, ka saņēmis informāciju no KNAB par klasificētas informācijas pazušanu.

Valsts noslēpumu saturošie dokumenti, kas ir pazuduši, ir sējums, kas, pēc neoficiālas informācijas, ir aptuveni 200 lappuses, vēstīja LTV.

Raidījums "Panorāma" norādīja, ka šis nav pirmais gadījums, kad KNAB operatīvā informācija ir noplūdusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!