Foto: LETA

Saeima ceturtdien bez debatēm apstiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatā līdzšinējo biroja darbinieku Jaroslavu Streļčenoku.

Par Streļčenoku KNAB vadītāja amatā balsoja 92 deputāti. Neviens nebalsoja pret un arī neatturējās balsojumā.

Streļčenoks pēc balsojuma žurnālistiem atzina, ka viņš iegūto "lielo uzticības kredītu" vērtējot pozitīvi. Viņš solīja, ka savā darbā vienmēr rīkošoties atbilstoši normatīvajiem aktiem, savai sirdsapziņai un sabiedrības labā.

Jaunais KNAB šefs arī norādīja, ka viņš nejutīsies pateicību parādā Saeimā pārstāvētajiem spēkiem un jebkuru cilvēku vērtēs nevis pēc viņa politiskās piederības, bet gan pēc viņa darbības.

Pirmais Streļčenoka darbs jaunajā amatā būs KNAB sapulces sasaukšana, jo viņš gribot "redzēt kolektīvu" un pastāstīt par iecerētajiem darbības virzieniem. Viņš uzsvēra, ka biroja darba rezultāti ir atkarīgi no darbiniekiem un kolektīva kopumā.

Jau ziņots, ka valdība otrdien lēma vakantajam KNAB vadītāja amatam virzīt Streļčenoku, kuru konkursa komisija atzina par vislabāko pretendentu šim amatam 13 kandidātu konkurencē.

Līdz šim Streļčenoks ieņēma KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieka amatu .

Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā portālu "Delfi" informēja, ka Streļčenoks birojā sācis strādāt 2003.gadā. No 2005.gada ieņēmis KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieka amatu. Kopš 2007.gada Streļčenoks bijis KNAB Ētikas komisijas priekšsēdētājs.

Streļčenoks beidzis Latvijas Policijas koledžu, kur saņēmis pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu, kā arī Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu un jurista kvalifikāciju.Savukārt Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā viņš ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

KNAB priekšnieka krēsls ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!