Foto: LETA

Gandrīz tieši gadu pēc pašvaldību vēlēšanām, kad jaunievēlētās partijas ievērojami izmainīja koalīcijas sastāvu Saldus novada domē, piektdien, 8. jūnijā, atkāpies tās vadītājs Reinis Doniņš (LZS).

Pērn jūnijā pašvaldību vēlēšanās par 17 deputātu vietām Saldus novada domē cīnījās deviņas partijas. Aiz borta palika tikai politiskais spēks "Saskaņa". Astoņas partijas tika ievēlētas, un sešas no tām no priekšsēdētāja krēsla nogāza līdzšinējo mēri Indru Rassu un viņas pārstāvēto Latvijas Reģionu apvienību (LRA).

Kā piektdien, 8. jūnijā, domes ārkārtas sēdē skaidroja Doniņš, viņam gada laikā nav izdevies izveidot sekmīgu domes darbu.

"Mans lēmums ir vairāk saistīts ar personiskiem iemesliem. Un arī sakarā ar to, ka es jūtu, ka iestājusies tāda kā stagnācija domes darbā. Un īsti lēmumu pieņemšana esošajā sastāvā nesokas. Tāpēc es uzskatu par nelietderīgu turpināt darbu kā domes priekšsēdētājs," sacīja Doniņš. Viņa iesniegumu par atkāpšanos atbalstīja deputātu vairākums.

Opozīcijas deputāti sēdes laikā uzsvēra, ka jaunās domes vadības rīcību rezultātā darbu pametuši vairāki pieredzējuši pašvaldības darbinieki, tostarp mūzikas skolas direktors, Saldus radio direktors, kā arī viena no pieredzējušākajām projektu vadītājām.

Neilgi pēc Doniņa lēmuma atkāpties par Saldus novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvis Māris Zusts.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saldus novada domes koalīcija atbalstīja vietējā Saldus radio reorganizāciju, tostarp, pamatojot šādu lēmumu ar, kā uzskata opozīcija, izdomātas aptaujas datiem. Skaidrojot nepieciešamās reformas, komitejas vadītāja Natālija Balode (JKP) norādīja, ka radio ir jāuzlabo kvalitāte. Par to liecinot iedzīvotāju neapmierinātība. Par neapmierinātību, kā komitejā stāstīja Balode, liecinot iedzīvotāju aptauja, kuru gan viņa portālam "Delfi" nespēja uzrādīt.

Jau vēstīts, ka spraiga ikdiena valda arī citā Kurzemes pašvaldībā – Talsu novada domē, kurā arī pēc pašvaldību vēlēšanām mainījās esošā vara. Vairāki opozīcijas deputāti aizvien uzstāj uz Talsu novada domes priekšsēdētāja Edgara Zeldera ("Mēs - Talsiem un novadam") atkāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!