Foto: Shutterstock
Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņu vecāki aizvien turpina iebilst iecerei nojaukt skolas ēku un līdz jaunas izbūvei pārvietot bērnus uz veco Ķekavas sākumskolu, piedevām paužot bažas, vai ar pašvaldības plānotajiem 25 000 eiro pietiks šīs ēkas pielāgošanai bērnu vajadzībām.

Skolas vecāku padomes pārstāvis Ansis Kalvāns norādīja, ka Ķekavas dome sapulcē informēja ciema iedzīvotājus par Pļavniekkalna sākumskolas nojaukšanas plāniem un skolēnu pārcelšanu uz veco Ķekavas sākumskolu.

Uz sapulci bija ieradušies 134 skolēnu vecāki, kuri uzdeva jautājumus vienīgajam šo sapulci apmeklējušajam Ķekavas domes pozīcijas deputātam un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājam Aigaram Vītolam (LZS), kā arī Ķekavas novada Izglītības nodaļas vadītājam Vitoldam Krieviņam un skolas direktorei Agitai Baltmanei.

Vecāki visvairāk interesējās, vai skola patiešām tiks nojaukta un kur tiks organizētas bērnu mācības laikā, kad tiks būvēta jauna skolas ēka. Skolas padomes priekšsēdētājs Neils Kalniņš stāsta, ka vienīgā skaidrā un nepārprotamā atbilde, kas esot saņemta no domes pārstāvjiem, bijusi, ka skola tiks nojaukta, bet uz pārējiem jautājumiem atbilžu vietā esot sagaidīti vien izplūduši solījumi bez konkrēta plāna.

Vecāki pauž, ka no domes darbinieku skaidrotā izriet, ka bērnu mācības skolas nojaukšanas un jaunas ēkas būvniecības laikā tiks nodrošinātas bijušajā Ķekavas sākumskolas ēkā. Savukārt tā 2011. gadā tika atzīta par pirmsavārijas stāvoklī esošu un bērniem nepiemērotu - tā situācija esot aprakstīta domes ziņojumā, kas savulaik kalpojis par pamatojumu finansējuma iegūšanai jaunās Ķekavas sākumskolas ēkas celtniecībai.

Vecāku rīcībā esošā informācija liecina, ka dome plāno šajā ēkā par 25 000 eiro veikt vien kosmētisko remontu, tādējādi veco to atkal padarot bērniem piemērotu un drošu.

Daudzi vecāki pauduši neapmierinātību ar šādu situāciju, jo vēl aizvien uzskata, ka daudz lietderīgāk būtu jaunu ēku celt citā vietā, nenojaucot esošo skolu, un bērnus pārcelt jau pēc jaunās skolas uzbūvēšanas, vienlaicīgi nezaudējot esošās Pļavniekkalna sākumskolas ēku. Turklāt vecākiem arī esot bažas, vai ar 25 000 eiro pietiks, lai atbilstoši izremontētu Ķekavas vecās skolas ēku. Tāpat ievērojamus papildu izdevumus radīšot skolēnu transportēšanas organizēšana no Katlakalna uz Ķekavu un atpakaļ.

Savukārt deputāts Vītols pastāstīja, ka sapulcē vecāki atsaukušies uz kādu tehnisko atzinumu, kurā it kā apliecināts, ka ēka atzīta par pirmsavārijas stāvoklī esošu un bērniem nepiemērotu, tomēr viņš nezina, par kādu dokumentu ir runa. Vītols pauda, ka, ja ēka būtu pirmsavārijas stāvoklī, tajā pašlaik nevarētu atrasties jaunatnes iniciatīvu centrs, pašvaldības iestādes.

Viņš arī pastāstīja, ka ēkā pirms skolēnu ielaišanas ir plānots veikt kosmētisko remontu, lai radītu tajā labākus apstākļus.

Tikmēr Kalniņš pauž, ka skolas padome turpinās cīņu par labākām novada bērnu izglītības iespējām, kā arī sekos līdzi Ķekavas domes līdzekļu izlietojuma racionalitātei.

Kā ziņots, septembra vidū Ķekavas novada dome nolēma nojaukt Pļavniekkalna sākumskolas ēku, lai tās vietā būvētu jaunu.

Pļavniekkalna skolas vecāki pirms lēmuma pieņemšanas protestēja pret šo domes ieceri, paužot, ka dome klaji ignorē Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus.

Savukārt domes priekšsēdētājs Andis Damlics (Reģionu alianse) norādīja, ka jautājums ir skatīts jau vairāku gadu garumā, lēmums ir izvērtēts un pārdomāts, turklāt ir uzklausīts vecāku un pedagogu viedoklis.

Skolas vecāku padome apņēmusies Administratīvajā tiesā apstrīdēt domes lēmumu par sākumskolas nojaukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!