Foto: LETA

Ķekavas novada Pļavniekkalna skolas vecāku padome Administratīvajā tiesā apstrīdēs domes lēmumu par sākumskolas nojaukšanu, pastāstīja vecāku padomes pārstāvis Ansis Kalvāns.

Vecāku padomes priekšsēdētājs Neils Kalniņš preses konferencē pēc domes sēdes norādīja, ka vecāku padome nav apmierināta ar domes pieņemto lēmumu par skolas rekonstrukciju, to nojaucot un pēc tam uzbūvējot jaunu tajā pašā vietā, tāpēc jau uzreiz sāks izstrādāt pieteikumu Administratīvajai tiesai.

"Mums nav laika, mēs sāksim pie iesnieguma tiesā strādāt jau tagad," pauda Kalniņš.

Tāpat vecāku padome plāno vērsties Izglītības un zinātnes ministrijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, norādot, ka dome absolūti ignorē iedzīvotāju viedokļus un sabiedriskās apspriešanas rezultātus, kā arī neieklausās savos plānošanas darbiniekos.

Kalvāns uzsvēra, ka vecāki vēlas, lai šībrīža skolas ēka netiktu nojaukta, bet jauno ēku celtu Sporta ielā 1 vai kādā citā labākā vietā.

Viņš lēsa, ka Pļavniekkalna skolas atbalstītāji varētu būt aptuveni 500, jo skolas atbalsta lapā sociālajā tīklā "Facebook" ir aptuveni 300 atbalstītāju un vēl pāris simti cilvēku iesaistās Katlakalnā. Skolas vecāku padomē ir aptuveni 12 cilvēki.

Kā ziņots, ceturtdien pēc vairāku stundu diskusijām Ķekavas novada dome nolēma nojaukt sākumskolas ēku, lai tās vietā būvētu jaunu.

"Par" balsoja priekšlikuma autors, domes priekšsēdētājs Andis Damlics (Reģionu alianse), deputāti Igors Malinauskis (Sadarbība), Juris Krūmiņš (Reģionu alianse), Pēteris Geks (Tautas kontrole), Aigars Vītols (Vidzemes partija), Vēsma Ozoliņa (Vidzemes partija), Ilgonis Leišavnieks (Vidzemes partija), Linda Danileviča (Sadarbība) un Arnolds Keisters (SC). Savukārt "pret" balsoja Ieva Arnte (VL-TB/LNNK), Valts Variks (Vidzemes partija), Andis Adats (Latvijas Zemnieku savienība), Juris Jerums (V), Andris Ceļmalnieks (V) un Roberts Jurķis (V).

Tika atbalstīts arī Damlica priekšlikums paredzēt, ka skolā notiks mācības 1.-6. klasē līdzšinējo 1.-4. klašu vietā.

No rīta ap 50 cilvēku pulcējās protestā pret šo domes ieceri, bet aptuveni tāds pats cilvēku skaits blakus ieceres pretiniekiem pauda atbalstu Ķekavas novada domes plāniem par skolas rekonstrukciju, novēroja aģentūra LETA.

Pēc tam domes sēdē par priekšlikumu raisījās garas un asas diskusijas.

Diskusijā iesaistījās arī Pļavniekkalna skolas direktore Agita Baltmane, norādot, ka skolas personāls uzskata - ēkai jābūt jaunā vietā un lielākai. Metu projektā esot paredzēts, ka vienā klasē būs 24 skolēni, bet, balstoties uz jauno pedagogu atalgojuma modeli, klasē vajadzīgi vismaz 30 skolēni. Turklāt skolu nepieciešams būvēt jaunā vietā, lai netiktu traucēts mācību process skolas būvniecības laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!