Kādas bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces anonīmie apgalvojumi par daļas KNAB darbinieku iebiedēšanu ir meli, aģentūrai LETA sacīja bijusī KNAB vadītāja pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.
Viņa esot sašutusi par trešdien telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) sižetā redzēto bijušās KNAB darbinieces stāstu, tādēļ apsverot iespēju vērsties tiesā vai prokuratūrā ar lūgumu to pārbaudīt.

Strīķe uzsvēra, ka jebkuram cilvēkam, zinot par gatavotu, notiekošu vai jau notikušu noziegumu, jāvēršas tiesībsargājošajās iestādēs, lai šis noziegums tiktu izmeklēts vai novērsts. "Kur nu vēl - KNAB darbiniekam," piebilde Strīķe.

Viņa norādīja: ja darbiniecei draudēts ar narkotisko vielu "piespēlēšanu", viņai noteikti bija jāvēršas tiesībsargājošajās iestādēs, nevis tas jāpaziņo televīzijā, turklāt šādā anonīmā formā.

Strīķe uzsvēra, ka viņa ir sašutusi par šādu anonīmi sniegtu nepatiesu informāciju un vēlas savas tiesības aizstāvēt.

LETA jau ziņoja, ka LNT demonstrētajā sižetā kāda bijusī KNAB darbiniece, kura vēlējās palikt anonīma, apgalvoja, ka daļa KNAB darbinieku ir iebiedēti un visi tiekot iedalīti "Strīķes cilvēkos, kas ir labie, bet pārējie - sliktie". Bijusī biroja darbiniece stāstīja, ka KNAB darbinieki baidās par savu vietu.

Anonīmā informācijas sniedzēja norādīja, ka izteikti draudi par atlaišanu no darba, ja viņa neparakstīs atbalsta vēstuli Strīķei pēc iepriekšējās valdības krišanas. Draudēts arī "piespēlēt" narkotiskās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!