Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe trešdien ieradusies savā darbavietā birojā, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

Savukārt KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks LNT raidījumā "900 sekundes" trešdienas rītā sacīja, ka viņš jau šodien vai tuvākajās dienās Strīķi atstādinās no amata, jo jau pērn decembrī, kad pieņemts lēmums par viņas atlaišanu, Satversmes aizsardzības birojs ticis informēts, ka Strīķei jāatņem pielaide valsts noslēpumam.  

Pie Stīķes atstādināšanas no amata KNAB sācis strādāt otrdien - lēmuma pieņemšana esot šīs vai tuvāko dienu jautājums.

KNAB preses pārstāves Intas Šabohas rīcībā nebija informācijas par to, vai Streļčenoks jau izdevis rīkojumu par savas vietnieces atstādināšanu. Viņa solīja to noskaidrot.

Tāpat Streļčenoks trešdien plkst.13.15 sasaucis preses brīfingu, informē KNAB.

LNT raidījumā "900 sekundes" Streļčenoks premjera Valda Dombrovska (V) lēmumu, ar kuru tika atcelts rīkojums par Strīķes atbrīvošanu no amata, nodēvēja par prettiesisku un politisku.

"Premjers ir atcēlis KNAB vadītāja rīkojumu. Viņš grauj savu reputāciju un velk aiz sevis politisko partiju, atjaunojot amatā cilvēku, kurš ir svarīgs "Vienotībai"", intervijā sacīja Streļčenoks.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks pērnā gada nogalē atbrīvoja no amata savu vietnieci Strīķi, šo lēmumu pamatojot ar to, ka viņa zaudējusi darba devēja uzticību.

Strīķe par Streļčenoka lēmumu iesniedza sūdzību premjeram Dombrovskim.

Premjers savu lēmumu pieņēmis, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildus materiālus šī lēmuma pamatošanai, kā arī Strīķes sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!