Foto: LETA

Otra disciplinārlieta pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi ierosināta par viņas neatskaitīšanos padarītajā, piektdien intervijā Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja biroja šefs Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks sacīja, ka 2012.gadā ir izdevis rīkojumu darbiniekiem atskaitīties par paveikto, bet Strīķe šo rīkojumu ilgstoši nav pildījusi. KNAB šefs par to savai vietniecei esot izteicis aizrādījumus un pārrunājis viņas attieksmi, taču tad nolēmis ierosināt disciplinārlietu. Atskaites par darbu priekšniekam iesniedzot visi darbinieki, skaidroja Streļčenoks, bilstot, ka tās nepieciešamas, lai KNAB vadītājam būtu skaidrs, kas tiek darīts un kas darbā būtu uzlabojams.

KNAB priekšnieks uzsvēra, ka šī rīkojuma nepildīšanas dēļ viņam nav priekšstata par to, kas noteiktā laika posmā birojā izdarīts.

Maksimālais disciplinārlietas izvērtēšanas termiņš ir četri mēneši un Streļčenoks uzsvēra, ka komisiju darbā neiejauksies.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.oktobrī pret Strīķi ierosināta otra disciplinārlieta. Disciplinārlietas ierosināšanu aģentūrai LETA apstiprināja arī pati Strīķe. Viņa pastāstīja, ka disciplinārlieta ierosināta par KNAB priekšnieka uzdevumu nepildīšanu. Strīķe domā, ka Streļčenoks gatavojas viņas atlaišanai.

KNAB līdz 26.oktobrim pagarināts Strīķes pirmās disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš. Disciplinārlietu KNAB priekšnieks ierosināja 13.augustā par viņa lēmuma atcelšanu laikā, kad Strīķe aizvietoja viņu.

Pēdējos mēnešos birojā atkal uzjundījušas domstarpības. KNAB priekšnieks nesen piemērojis disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!