Foto: DELFI
Valsts kontrole (VK) nav konstatējusi pārkāpumus operatīvu līdzekļu finansējuma izlietošana Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietnieces Jutas Strīķes pārraudzītajā KNAB korupcijas apkarošanas blokā, bet par pašu revīziju KNAB šefa vietniece nav informēta, portālam "Delfi" sacīja Strīķe.

Strīķe, kas pašlaik pilda biroja vadītāja pienākumus, norādīja, ka KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pirms došanās atvaļinājumā nav viņu informējis par jelkādam problēmām saistībā ar VK revīzijas atzinumu, kā arī par to, ka birojs vēl nav pārskatu elektroniski apstiprinājis.

Tomēr Strīķe norādīja, ka korupcijas apkarošanas bloku VK pārbaudījusi un nekādi aizrādījumi viņas pārraudzītajai struktūrai nav izteikti. Viņa pauda, ka ar operatīvo līdzekļu finansējumu birojā rīkojas ne tikai apkarošanas bloks, bet arī tiešā KNAB priekšnieka pakļautībā esošās vienības, taču neko par tajās notiekošo Strīķe nevarēja komentēt informācijas trūkuma dēļ.

Jau ziņots, ka VK vērsusies prokuratūrā par prettiesisku rīcību ar KNAB operatīvo līdzekļu finansējumu. VK prokuratūru par iespējamiem pārkāpumiem KNAB informēja jau pirms dažām nedēļām, taču Valsts kontrole neatklāja, par kādām summām ir runa, jo tā ir klasificēta informācija. VK arī neatklāj pārkāpumu būtību.

Tāpat VK norādīja, ka KNAB vēl nav elektroniskajā pārskatu sistēma apstiprinājis VK revīzijas pārskatu, jo biroja amatpersonas "aizmirsušas, ka ir jānoformē e-paraksti", tāpēc nevarēja to izdarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!