Foto: LETA

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) trešdien plāno tikties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, tomēr valdības vadītājas rīcības iespējas konflikta risināšanā ir ierobežotas, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidente.

"Es nevaru atlaist Streļčenoka kungu un es nevaru atlaist Strīķes kundzi," teica Straujuma, piebilstot: "Bet skaidrs, ka tas ir absurds." Kā zināms, Streļčenoks jau trīs reizes atbrīvojis no amata savu vietnieci Strīķi, divas no tām vietnieci amatā atjaunoja bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V), bet trešo rīkojumu par atbrīvošanu no amata atcēla tiesa. Kopš Strīķes atgriešanās darbā KNAB gan sāktas jaunas disciplinārlietas.

"Konflikts ir tiktāl eskalējies, ka es vairs neredzu iespēju, ka viņi varētu strādāt kopā," sacīja premjerministre.

Vērtējot Streļčenoka rīcību, viņa atzina, ka vadītājam ir jāspēj tikt gala ar to, kas notiek viņa iestādē. "Ja vadītājs netiek gala, tad ir jādomā par viņa piemērotību."

Straujuma norādīja, ka pašlaik KNAB turpinās tas pats, kas notika pirms Strīķes atbrīvošanas no amata, ko Streļčenoks pirmo reizi īstenoja pērnā gada nogalē.

Jau ziņots, ka Streļčenoks ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, kura tikai pirms pāris nedēļām ar tiesas lēmumu tika atjaunota amatā

Pērn 20.decembrī Streļčenoks pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu (saņemot atkārtoti novērtējumu D) un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, nolēma Strīķi par neatbilstību ieņemamam amatam atbrīvot no amata.

Strīķe vērsās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Lai arī spriedums vēl ir pārsūdzams, Strīķe jau nākamajā dienā varēja atgriezties darbā. Tiesa arī lēma, ka KNAB Strīķei jāmaksā 5066 eiro vidēja izpeļņa par darba piespiedu kavējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!