Neskatoties uz domstarpībām ar Saeimas nule kā apstiprināto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Alekseju Loskutovu, uz šo amatu kandidējušie līdzšinējā birojapagaidu vadītāja Juta Strīķe un vadītāja vietnieks Alvis Vilks ir apņēmušies turpināt darbu KNAB.
Strīķe ceturtdien pauda gatavību turpināt strādāt birojā "tik ilgi, cik man to ļaus". Viņa atturējās prognozēt turpmāko sadarbību ar jauno KNAB vadītāju, sakot: "Dzīvosim - redzēsim. Dzīve rādīs."

Runājot par Saeimas lēmumu KNAB vadītāja amatā apstiprināt Loskutovu, Strīķe norādīja, "lai to vērtē vēsturnieki", jo Saeimas balsojums jau iepriekš bijis "acīmredzami skaidrs".

Strīķe neapsver iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona pausto gatavību piedāvāt viņai darbu iekšlietu sistēmā, jo "nav pamata apdomāt - man ir darba vieta". Viņa turpinās darbu KNAB par biroja vadītāja vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos.

KNAB vadītāja vietnieks Vilks sacīja, ka neredz pamatu aiziešanai no KNAB. "Es nestrādāju ne Loskutova, ne Strīķes vai kāda cita labā. Strādāju biroja un valsts labā," viņš teica.

Vilks atzina, ka viņam bijušas domstarpības ar līdzšinējo KNAB darbinieku Loskutovu par viņa vadītās nodaļas darbu, un neslēpa, ka nav "liels optimists" par turpmāko sadarbību ar jauno KNAB vadītāju. Ja Loskutovs vēlētos Vilku atbrīvot no darba birojā, viņš "labprāt vēlētos redzēt tam pamatojumu".

Saeima slēgtā balsojumā ceturtdien KNAB priekšnieka amatā apstiprināja valdības vienbalsīgi atbalstīto un apstiprināšanai Saeimā virzīto biroja darbinieku Loskutovu. Par viņa iecelšanu amatā balsoja 64, pret bija 32, viena vēlēšanu zīme bija nederīga.

Loskutovs pēc valdības atbalsta gūšanas žurnālistiem sacīja, ka izvērtēs katra KNAB darbinieka darbu, vai viņi strādā "ar atdevi un likuma robežās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!