Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks otrdien varētu iesniegt Ministru prezidentam un ģenerālprokuroram ziņojumu par, iespējams, prettiesisku rīcību, ko veicis KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis.

Vilks un Strīķe esot apkopojuši aptuveni 70 dažādus faktus, kas liecina par Vilnīša iespējamo prettiesisko rīcību. Strīķe šodien pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdes žurnālistiem sacīja, ka viņa rēķinās ar to, ka visi šie fakti tiks pārbaudīti, lai nerastos šaubas par šo faktu ticamību. KNAB amatpersonas šajā ziņojumā tos ir pamatojušas un juridiski precīzi noformējušas. Strīķe atzina, ka tie gan nebūs paziņojumi par noziedzīgu darbību, bet ziņojums par Vilnīša prettiesisku rīcību. Strīķe apliecināja, ka ik dienas viņiem nākoties pārvarēt šķēršļus, lai varētu turpināt strādāt.

Tikmēr Vilnītis sarunā ar žurnālistiem bija visai atturīgs, norādot, ka viņš apakškomisijai ir ziņojis par to, kas viņam jautāts un turpinot darīt visu saskaņā ar normatīvo aktu regulējumu un Ministru prezidenta rezolūciju.

Apakškomisijas sēde bija slēgta, taču no sēdes telpas dzirdamas ļoti emocionālas sarunas. Komisijas sēdē vēl turpinās, un tās secinājumi vēl nav zināmi.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisija šodien vērtē KNAB darbu un iecerēto reorganizāciju.

"Ar ieplānoto KNAB reorganizāciju saistīti jautājumi jau labu laiku ir sabiedrības uzmanības centrā. Ņemot vērā mūsu apakškomisijai uzticēto parlamentārās uzraudzības funkciju, vēlamies šos jautājumus pārrunāt ar KNAB vadību," norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība"). Komisija grib noskaidrot, vai tā dēvētajam konfliktam birojā ir personiski motīvi vai arī kādi citi iemesli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!