Foto: LETA
Partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" šā gada pašvaldību vēlēšanās plāno startēt vairāk kā 15 pašvaldībās. Sestdien kā mēra amata kandidātus četrās no tām partija pieteica Jāni Sokolovu, Ritu Strodi, Aivaru Krapu un Valēriju Pudenko, portālu "Delfi" informēja partijā.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ausu, kakla, deguna klīnikas vadītājs, Latvijas otorinolaringoloģijas asociācijas biedrs, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs Jānis Sokolovs izvirzīts Jūrmalas mēra postenim, Daugavpils domes deputāte, ilggadējā Daugavpils domes priekšsēdētāja un 10. Saeimas deputāte Rita Strode izvirzīta Daugavpils mēra amatam, līdzšinējais Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps tiek virzīts šīs pilsētasmēra amatam, savukārt Burtnieku novadā par mēra amata kandidātu tika nominēts Burtnieku novada domes deputāts Valērijs Pudenko.

Sestdien, atklājot kongresu, viesus videouzrunā sveica "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs Andris Ameriks, atzīstot, ka "uz katru darītāju ir vairāki padomdevēji un vēl vairāk kritizētāji, taču darīt ir visgrūtāk. Tādēļ ir svarīgi apvienot spēkus, iesaistīt aktīvus cilvēkus politikā un piedāvāt savus risinājumus tām problēmām, kas ir Latvijā." Ameriks norādīja, ka izveidota ļoti nopietna komanda ar mērķtiecīgu programmu un izteica cerību, ka abas partijas spēs būt labi partneri nākotnē.

"Gods kalpot mūsu Latvijai" priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs uzrunā norādīja uz daudzām politiski nesakārtotām jomām, kas kavē Latvijas valsts attīstību, asi kritizējot nesakārtoto maksātnespējas administratoru darbības nozari, trūkstošo atbalstu uzņēmējdarbībai un neefektīvo valsts pārvaldes darbu. "Nepieciešams salauzt Latvijas valsts pārvaldes represīvo darbības stilu un radīt sistēmu, kas motivē cilvēkus nepamest savu valsti, reģistrēt šeit savu uzņēmējdarbību, radīt bērnus un saskatīt izaugsmes iespējas savai ģimenei," norādīja Požarnovs.

Požarnovs pauda nožēlu, ka Latvijas pilsoņi tiek pielīdzināti robotiem, kuru galvenais uzdevums ir nodrošināt valsts pārvaldes eksistenci. "Mums ir izveidojusies divpolāra sabiedrība, bet ne starp latviešiem un krieviem, kā daudzi gribētu, lai uzturētu savas politiskās ambīcijas, bet gan starp tautu un valsts pārvaldi," atzīmē politiķis.

Savā uzrunā Strode aicināja atcerēties, ka Latvija nav tikai Rīga un Pierīgas novadi, Eiropas savienības robežas nav Ādažos, Mārupē vai Jūrmalā un norādīja, ka šāds domāšanas veids nākotnē radīs problēmas nodrošināt valsts drošību.

Jūrmalas mēra amata kandidāts Sokolovs kongresā prezentēja jauno partijas piedāvājumu Jūrmalai – "Gudrā pilsēta", kas paredz gudru attīstību, pielietojot mūsdienu tehnoloģijas, lai atkal padarītu Jūrmalu par kurortoloģijas, medicīnas tūrisma un kultūras centru Eiropas mērogā. Starp "Gods kalpot mūsu Latvijai" Jūrmalas nodaļas plāniem ietilpst arī vēsturiskās Majoru muižas atjaunošana, lai tajā izveidotu jūrmalnieku kultūras centru, kā arī mērķtiecīga kultūrvēsturisko objektu stāvokļa apzināšana, lai nelaistu postā pilsētas vēsturi.

Kraps uzrunā raksturoja sarežģīto pašvaldību darbu, ar piemēriem norādot uz nejēdzībām ar ko saskaras ikdienā – valsts funkciju nodošana pašvaldībām bez finansiāla atbalsta, dotāciju samazinājums un nevienlīdzība ceļu uzturēšanai un pasažieru pārvadājumiem un citiem, informēja partijā.

Vairāki reģionālo nodaļu pārstāvji prezentēja savu redzējumu par aktuālajiem jautājumiem un problēmām novados un valstī kopumā. Klātesošos uzrunāja Kuldīgas nodaļas vadītājs Lauris Gruntmanis, Mārupes novada saraksta līderis Agnis Kalnkaziņš, Mārupes nodaļas pārstāvis Artūrs Kokars, Jūrmalas nodaļas pārstāve Natālija Ābola un Burtnieku novada nodaļas pārstāves Iveta Upīte.

Ķekavas nodaļas vadītāja Agnese Geduševa savā uzrunā akcentēja ģimeniskās vērtības kā sabiedrības pamatu un Latvijas nākotnes garantu, asi kritizējot homoseksuālisma popularizēšanu bērnu literatūrā un kinofilmās. Viņa iepazīstināja ar vienu no partijas atbalstītajām iniciatīvām – "Mamma, tētis un bērni", kuras laikā tika rīkotas parakstu vākšanas akcijas ģimenes vērtību atbalstam.

Kongresa noslēgumā tika pārvēlēta partijas valde. Tajā turpmāk darbosies arī Strode, Ivars Šķinčs no Daugavpils nodaļas, kā arī Kraps no Jēkabpils.

Politiskā partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" dibināta 2016. gada februārī, vairums tās biedru jau iepriekš aktīvi darbojās biedrībā "Gods kalpot Latvijai", īstenojot vairākas sabiedriskās iniciatīvas kā parakstu vākšana par izdienas pensiju piešķiršanu pašvaldības policistiem un citas. Partijas mērķis ir demokrātiskas un ekonomiski plaukstošas Latvijas valsts attīstība un cilvēku labklājības izaugsme.

Partijā "Gods kalpot mūsu Latvijai" apvienojušies vairāk kā 500 biedru no visiem Latvijas reģioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!