Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien, 15.jūlijā, pieņēmis Augstākās tiesas (AT) tiesneša Aigara Strupiša svinīgo tiesneša zvērestu, portāls "Delfi" uzzina AT.

Tiesnesis solīja "būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, tiesu spriest stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem". Pēc zvēresta pieņemšanas Valsts prezidents izsniedza tiesnesim Aigaram Strupišam amata zīmi.

Sveicot jauno kolēģi, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs vēlēja vienmēr atcerēties to augsto atbildību, ar ko apveltīts tiesnesis, kurš devis zvērestu un no Valsts prezidenta rokām saņēmis tiesneša amata zīmi. Uzrunājot klātesošos, Bičkovičs teica: "Šis ir rets gadījums, kad tiesnesis savu misiju sāk uzreiz augstākajā instancē, jo līdz šim viņš ir bijis akadēmiskās vides pārstāvis – tiesībzinātnieks un mācībspēks."

Bičkovičs pauda pārliecību, ka Strupišs tiesneša darba pieredzes trūkumu pilnībā kompensēs ar tām zināšanām, ko līdz šim izmantojis savās lekcijās, grāmatās un pētījumos.

Strupišs 1990.gadā ieguvis jurista diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un šobrīd studē doktorantūrā.

Strupišam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze akadēmiskajā un pētnieciskajā darbā jurisprudences jomā un praktiskajā jurisprudencē, kā arī normatīvo aktu projektu izstrādāšanā, ko veicis neatkarīga eksperta statusā. Viņam ir arī ilggadēja pieredze sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un starptautiskajām organizācijām, strādājis Tieslietu ministrijas pastāvīgajā Komerctiesību darba grupā un Uzņēmumu reģistra konsultatīvajā padomē.

Saeima Strupišu Augstākās tiesas tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma apstiprināja 2014.gada 5.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!