Foto: stock.xchng
Latvijas Studentu apvienība sestdien darbam Augstākās izglītības padomē (AIP) nolēma virzīt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlamenta prezidentu Juri Iljinu, portālu "Delfi" informēja apvienībā.

Domes sēdē piedalījās 35 domnieki, kuriem bija jāizdara izvēlē par labu vienam no kandidātiem, kuri bija pieteikuši savu kandidatūru darbam AIP: Liepājas Universitātes doktorantam Pāvelam Juram vai Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamenta priekšsēdētājam Jurim Iljinam. Katram no kandidātiem tika dota iespēja izklāstīt savu motivāciju un vēlmi pārstāvēt LSA AIP.

Jurs uzsvēra, ka studentu interesēm ir jābūt pārstāvētām vienmēr un visur. Savukārt AIP esot jācenšas rast iespēju veidot sadarbību un dialogu ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli.

Savukārt Iljins norādi, ka 2013. gadā Studentu apvienībai ir vairāki izaicinājumi, minot valodu jautājumu, augstākās izglītības eksportu, starptautisko sadarbības programmu tīkla attīstīšanu, kā arī uzsvēra, ka nepieciešams plānot, kā esošos studentus noturēt Latvijā. Tāpat Iljins uzsvēra, ka reformas notiks agri vai vēlu, taču studentu spēkos ir ietekmēt to gaitu un panākt, lai tiktu ievērotas viņu intereses.

Aizklātā balsojumā 21 domnieks izteica atbalstu Iljinam, bet pieci –Juram, tādējādi kā LSA pārstāvis AIP tika deleģēts Iljins. Pret Juri Iljinu balsoja deviņi domnieki, savukārt pret Pāvela Jura kandidatūru – 25 LSA domnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!