Latvijas Universitātes (LU) Filoloģijas fakultātes Baltu filoloģijas 4.kursa studenti nosūtījuši atklātu vēstuli LU rektoram Ivaram Lācim, aicinot novērst "nekārtības kredītpunktu jomā" un atcelt gala eksāmenus latviešu literatūras vēsturē un mūsdienu latviešu literārajā valodā.
Studenti vēstulē pauž viedokli, ka Filoloģijas fakultātē jau vairākus gadus turpinās "nekārtības kredītpunktu uzskaitē". Atklāto vēstuli LU rektoram parakstījuši 44 studenti.

Pirms četriem gadiem LU Senāts uzdevis Baltu filoloģijas studiju programmu direktorei "samazināt programmā paredzēto kontaktnodarbību skaitu un precizēt to atbilstību kredītpunktiem". Studenti vēstulē raksta, ka pirmo četru semestru laikā šo neatbilstību dēļ, rēķinot pēc kontaktnodarbību skaita, ticis piešķirts vismaz par 10 kredītpunktiem mazāk nekā pienākas.

Visā studiju laikā studentiem esot sniegta atšķirīga informācija par nepieciešamo kredītpunktu skaitu studiju programmas A, B un C sadaļā.

Studenti uzskata, ka Filoloģijas fakultāte nerīkojas saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkojumu par vienotu studiju programmu kredītpunktu uzskaites sistēmu, kurā ir noteikts studiju apjoms, jo fakultāte prasot no viņiem nenormētu papildu akadēmisko darbu, lai iegūtu bakalaura grādu, proti - kārtot bakalaura eksāmenus, par tiem nepiešķirot kredītpunktus.

Filoloģijas fakultāte, pēc studentu domām, ignorējot arī Baltu filoloģijas studiju programmas anotācijā teikto: "Studiju programmas izpildi mēra kredītpunktos, kas tiek ieskaitīti par katru sekmīgi nokārtotu pārbaudījumu."

Ņemot vērā iepriekš minēto, studenti Baltu filoloģijas studiju programmas padomē un Filoloģijas fakultātes domē iesnieguši lūgumu atcelt bakalaura eksāmenus, taču ne programmas padome, ne fakultātes dome Baltu filoloģijas studiju programmu mainīt nevēloties. Studenti norāda, ka šogad Filoloģijas fakultātes Baltu filoloģijas maģistru studiju programmā tika atcelts gala eksāmens.

"Esam vērsušies pie savas studiju programmas padomes un Filoloģijas fakultātes domes, taču tajās mūsu argumenti un priekšlikumi tika ignorēti, un mēs tikām apvainoti terorismā," norāda studenti.

Kā sacīja Filoloģijas fakultātes dekāne Janīna Kursīte-Pakule, pārejot no vienas sistēmas uz otru, daļa jautājumu ir palikuši nesakārtoti, bet "tos varēja nokārtot". Dekāne uzskata, ka studentu pašreizējā reakcija uz minētām problēmām ir "novēlota" un patlaban "ir jāmeklē kompromiss". Dekāne sacīja, ka visā universitātē plānots pārskatīt LU pārbaudes sistēmu, lai novērstu nepilnības tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!