Foto: LETA
Sestdien, 28. janvārī, notiks Latvijas Studentu apvienības (LSA) gada balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika noteikti Latvijas studentu pārstāvniecības spilgtākie cilvēki un nozīmīgākie notikumi. Tostarp par gada ķezu nominēta pašreizējā Izglītības un zinātnes (IZM) ministra Kārļa Šadurska (V) apstiprināšana amatā, portālu "Delfi" informēja LSA preses pārstāvis Kristaps Osis.

"Šadurska apstiprināšana ministra amatā iesāka kārtējo melno joslu augstākajā izglītībā. Ministra nespēja rīkoties konstruktīvi ir novedusi pie tā, ka studentiem nācās iziet ielās, lai aizstāvētu budžeta vietas. Nav noslēpums, ka šajā brīdī studenti tika manipulatīvi izmantoti, lai IZM spētu iegūt papildus līdzekļus, nepieliekot nekādas pūles," minēts nominācijas pieteikuma aprakstā.

"Jau vairākus gadus, "vēsturiski" sadalot budžeta vietas, bija plānots beidzot pārdalīt budžeta vietas, sākot šo procesu ar pilotprojektu. Ko augstākā izglītība ir sagaidījusi gada beigās? Projekta atcelšanu, jo IZM pietrūka, lai uzsāktu to, kas sen jau ir izstrādāts. Visbeidzot, studentu reģistra virzīšana, kas ir ļoti apsveicama un sen gaidīta ideja no studentu puses. Pat šeit IZM iznāca strādāt pēc principa – sākumā ieviešam, pēc tam jau domāsim, kā tas viss strādās!
Līdz šim 2016. gadā Šadurska kunga paveiktais – dažādu jautājumu virzīšana pa kluso, lai nevajadzētu tos skaņot ar nozares partneriem, kas rezultējās ar nekvalitatīvi, nepilnīgi izstrādātiem dokumentiem un lēmumprojektiem, turpinot stagnēt visai nozarei," minēts LSA izveidotā interneta vietnē.

Tāpat LSA "Gada balvas" ceremonijā uz gada ķezas titulu pretendē bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) un viņa virzītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Rezidentu sadales un rezidentūras finansēšanas noteikumi".

Ceremonija notiks Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes telpās. Šogad apbalvojumi kopumā tiks pasniegti 13 nominācijās.

LSA pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. LSA loma ir atrunāta Augstskolu likumā. Organizācija ir Eiropas Studentu apvienības (ESU) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!