Foto: Publicitātes attēli

Piektdien Kuldīgas novada Īvandes pagastā sāksies ikgadējais Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīkotais Līderu forums 2012, informēja LSA.

Studentu pārstāvji diskutēs par nodarbinātības, internacionalizācijas un izglītības kvalitātes jautājumiem ar augsta līmeņa izglītības politikas veidotājiem, attīstīs savas līdera dotības, mācīsies pārstāvēt studentu intereses augstākajā līmenī un stiprinās saikni ar LSA vecbiedriem.
Līderu forums ilgs līdz 5.agustam un pulcēs ap 50 studentu pārstāvju no vairāk kā desmit Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

Jaunieši attīstīs savu līderību gan pildot dažādus uzdevumus, gan klausoties Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta lekcijā, apgūs runas un uzstāšanās prasmes kopā ar Rīgas Improvizācijas teātra aktieri Jāni Rozenvaldu, uzlabos lobēšanas prasmes vairāku pazīstamu organizācijas vecbiedru vadībā, kā arī uzzinās, kā pārdot savas idejas, veidot kampaņas un visbeidzot – kas ir pārmaiņas un kā tās ieviest. Šogad īpaši tiks veicināta sadarbība ar LSA vecbiedriem, kas jau pirms foruma norises dalīsies savā pieredzē ar jaunajiem aktīvistiem.

Visiem būs iespēja aktīvi piedalīties divās diskusijās. Pirmā no tām būs par jauniešu nodarbinātību, kāda ir augstākās izglītības un darba tirgus sasaiste un kā to var uzlabot. Diskusijā dalību apstiprinājis Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Inga Vanaga, kā arī pārstāvji no Latvijas darba devēju konfederācijas un Rektoru padomes.

Otra diskusija būs par internacionalizāciju un izglītības kvalitāti, kurā tiks pārrunāts, kas ir kvalitāte, kā to uzlabot un kur Latvija ir Eiropas kontekstā. Diskusijā piedalīsies Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, Biznesa augstskolas "Turība" rektors Antons Kiščenko, Latvijas Māksalas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško, kā arī vairāki politiķi.

LSA ir jumtorganizācija, kas pārstāv visu Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. Organizācija ir nozīmīgs augstākās izglītības politikas veidotāju partneris jautājumos, kas skar studējošos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!