Protestējot pret mākslinieciski nekvalitatīvajiem Kārļa Ulmaņa pieminekļa projektiem un pret pašu ideju, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti rīko alternatīvu konkursu pieminekļa konkursam.
Viens no akcijas un konkursa rīkotājiem Andris Vītoliņš sacīja, ka galvenā konkursa rīkošanas motivācija ir tas, ka Latvijas Zemnieku savienības rīkotais konkurss un tajā iesniegtie projekti "izskatās stipri padomiski un to kvalitāte no studentu viedokļa ir ļoti slikta - tas viss izskatās vairāk pēc provinciālu politiķu pazīmēšanās", sacīja Vītoliņš.

Turklāt ideja veidot pieminekli šim Latvijas vadonim, pēc studentu domām, arī ir stipri apšaubāma, "jo tieši šī vadoņa laikā Latvija nonāca līdz kraham", uzskata konkursa organizētājs.

17.oktobrī darbi jāiesniedz LMA, bet akadēmijas 80 gadu jubilejas svinību laikā 23.oktobrī paredzēts aulā rīkot konkursā iesniegto darbu izstādi. Vēlāk žūrija noteiks labākos darbus, kurus, iespējams, iesniegs izvērtēšanai atbildīgajām institūcijām, stāstīja Vītoliņš.

Latvijas brīvvalsts pirmā premjera un pēdējā pirmskara prezidenta Kārļa Ulmaņa labāko pieminekļa projektu atzīts tēlnieka Ulda Kurzemnieka izstrādātais "Ulmanis labības laukā". Šis projekts bija viens no četriem, kas iekļuva konkursa otrajā kārtā, un tā devīze ir "Dievs. Maize. Darbs.". Pieminekli paredzēts izveidot un arī uzstādīt līdz nākamajam gadam, kad atzīmēs Ulmaņa 125. dzimšanas dienu. LZS uzskata, ka pieminekli vajadzētu uzstādīt nākamā gada 4.septembrī - Ulmaņa 125.jubilejas atcerē. Pieminekli iecerēts uzstādīt iepretim Rīgas domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!