Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Studējošo pašpārvaldes (SP) valde sākusi darbu pie studentu plašsaziņas līdzekļa veidošanas, ko sākumā izdos kā laikrakstu un vēlāk veidos arī kā elektronisko mediju, informēja LU SZF SP priekšsēdētāja vietniece Sanita Biksiniece.
"Elektroniskais teksts nebūs identisks drukātajam, un katrs abpusēja "atbalsta" formā veiks atšķirīgas funkcijas," pastāstīja līdzšinējā projekta vadītāja Biksiniece. Jau pagājušonedēļ izmēģinājuma versijā parādījušies pirmie gaidāmā studentu laikraksta iedīgļi - sagatavotas un izplatītas skrejlapas.

LU SZF SP valde izstrādājusi gaidāmā studentu medija koncepciju un projektu, pašlaik rit darbs pie projekta koordinētāju atlases un finansējuma piesaistes.

"Centieni veidot universitātes studentu mediju, kurš būtu nevis tikai "fukseņu" atspoguļotājs un apšaubāmu konkursu rīkotājs, bet izvērstu atklātu un neizvairīgi asu dialogu par universitātes iekšējām un ārējām sociālām, izglītības kvalitātes un arī studentijas politiskām problēmām, ir likumsakarīgs rezultāts LU studējošo pašpārvaldes nostājai - veidot atklātu, godīgu un līdzdalību veicinošu vidi studentiem, kas novērstu līdzšinējos elitārisma, nepotisma un noslēgtības radītos trūkumus," informēja Biksiniece.

LU SZF SP jau agrāk centās veidot plašsaziņas līdzekli, aicinot Latvijas Radio (LR) un LU vadību slēgt līgumu ar studentu pašpārvaldi par darbību studentu radio jomā, taču šos mēģinājumus neesot atbalstījis LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!