Šogad valsts galvotos kredītus studentiem izsniegs "Hansabanka" un "Latvijas Unibanka", pavēstīja Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace.
Kopumā bankas šogad varēs izsniegt studiju kredītus 15,12 miljonu latu apjomā, kā arī studējošo kredītus 9,72 miljonu latu apjomā. Studiju kredīti ir paredzēti mācību maksas segšanai, bet studējošo kredīti - studentu dzīves apstākļu uzlabošanai.

"Latvijas Unibanka" ieguvusi tiesības izsniegt studiju kredītus 8 miljonu latu un studējošo kredītus 5 miljonu latu vērtībā. Kredītiem noteiktas likmes, kuru veidos sešu mēnešu RIGIBOR likme un 0,47%. "Hansabanka" savukārt varēs izsniegt studiju kredītus 7,12 miljonu latu un studējošo kredītus 4,72 miljonu latu apjomā. "Hansabankas" kredītiem būs likme, kuru veidos sešu mēnešu RIGIBOR likme un 0,87%.

Minētās bankas bija vienīgās, kas piedalījās Valsts kases izsludinātajā izsolē.

Pērn studentu kreditēšanu veica tikai "Hansabanka", bet 2001.gadā - "Hansabanka" un "Latvijas Krājbanka". Kopumā pērn tika izsniegta aptuveni puse no iespējamo kredītu apjoma. No studiju kredītiem, kam pagājušā gada valsts budžetā bija paredzēti galvojumi 15,2 miljonu latu apjomā, "Hansabanka" piešķīra kredītus 6,27 miljonu latu vērtībā jeb 49,4% no iespējamā apjoma. Savukārt studējošo kredītus, kuru kopējais iespējamais apjoms bija 9,72 miljoni latu, banka izsniegusi 4,2 miljonu latu vērtībā jeb 51,5%.

Pērn izsolē vēl piedalījās " Parekss banka", " Latvijas Unibanka" un "Latvijas Krājbanka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!