Foto: LETA

Latvijas Studentu apvienība (LSA) ceturtdien, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), vienojusies, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas komisijai no LSA puses rīkojumā tālāk tiek virzīts Kirils Solovjovs, norādīja LSA prezidente Maira Belova.

Tāpat LSA tiekoties ar Šadurski vienojusies, ka nepieciešams uzsākt sarunas ar Finanšu ministriju (FM), lai rastu finansējumu augstskolu un koledžu pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes palielināšanai

Tikšanās laikā arī runāts par studiju un studējošo kredītu ar valsts galvojumu, kur būtu nepieciešams veikt grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par to, kādā kārtībā tiek piešķirts, apmaksāts un dzēsts studiju un studējošo kredīts ar valsts galvojumu.

Puses vienojās, ka par šo jautājumu tiks rīkota apaļā galda diskusija, kur LSA pieaicinās Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Studiju un zinātnes administrāciju, FM, banku sektora pārstāvjus, kā arī citus augstākās izglītības politikas veidotājus, lai pārrunātu, ko šajā sistēmā uzlabot.

Tāpat tika apspriests jautājums par valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena ieviešanu.

"Pārrunājām, ka finanšu izmaksām nebūtu jāgulstas uz studentu pleciem, bet labākais variants būtu, ka Tieslietu ministrija (TM), kura ierosina ieviest vienoto eksāmenu, pati būtu finansiāli atbildīga par izmaksu segšanu vai meklētu kādu citu risinājumu," sacīja Belova.

Kā ziņots, iepriekš IZM nav ļāvusi LSA dalībai RPIVA likvidācijas komisijā virzīt LSA padomnieku rīcībpolitikas jautājumos Kirilu Solovjovu.

IZM bija lūgusi LSA līdz 7. aprīlim atkārtoti deleģēt pārstāvi no LSA, taču šoreiz personu virzot no valdes puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!