Foto: Shutterstock

Laikā no 19. līdz 22. augustam notiek Latvijas Studentu apvienības (LSA) ikgadēji rīkotais Studentu līderu forums (SLF). Pasākumā satiekas ap 50 studentiem no 12 Latvijas augstskolām, lai pilnveidotu un attīstītu savas zināšanas un prasmes iesaistei studējošo interešu pārstāvniecībā un augstākās izglītības politikā. Arī portālā "Delfi" varēja tiešraidē skatīties SLF diskusiju par augstāko izglītību Latvijā video tiešraidi.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad viens no galvenajiem pasākumiem SLF laikā bija diskusija par augstākās izglītības politikas veidotājiem. Šogad diskusijā piedalījās Izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols (JKP), 13. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāts Jānis Vucāns (ZZS), Ministru prezidenta padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks (NA) un 13. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sekretāre Evija Papule, kas kopā ar studentiem diskutēja par augstākās izglītības finansēšanu, atbalsta mehānismiem studentiem, iekļaujošu augstāko izglītību, augstskolu pārvaldības reformas ieviešanu, kā arī augstākās izglītības starptautisko dimensiju.

Tāpat arī LSF līdzās politiķu diskusijai ir arī Swedbank rīkotā līderu laboratorija, 24 stundu hakatons, kas veltīts augstākās izglītības tematikai.

Forumā studējošie strādā un meklē risinājumus dažādām problēmām augstākās izglītības un zinātnes jomās, piemēram, teorētisko un praktisko iemaņu balansam studiju procesā, studējošo mentālajai veselībai, studiju ciešākai sasaistei ar zinātni, studējošo mobilitātei un studiju procesam pēc Covid-19 pandēmijas.

Šogad "Swedbank" līderu laboratorija tapa sadarbībā ar "Swedbank", Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Hakatona fināls un dalībnieku prezentācijas būs skatāmas tiešraidē LSA sociālo mediju profilos.

Forumā notiek arī lekcijas, darbnīcas un citas aktivitātes, kuru laikā foruma dalībnieki var uzlabot savas līderības spējas, izzināt augstākās izglītības aktualitātes un gūt iemaņas, kas noderēs, darbojoties studējošo pārstāvniecībās!

Studentu līderu forums 2021 top sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un IZM .

Studentu līderu forums ir tradicionāls LSA rīkots seminārs, kas pirmo reizi notika 2002. gadā. Tā mērķis ir vienot Latvijas studējošos, pilnveidot studentu līderību, stiprināt demokrātijas principus studējošo pašpārvaldēs, radīt dalībniekos atbildību un uzlabot to zināšanas par augstāko izglītību politiskajā kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!