Laikā, kad valstī pieaug alkohola un citu atkarības vielu patēriņš, Karjeras dienās Rīgas Tehniskajā (RTU) universitātē studentus par atjautību apbalvo ar grādīgiem dzērieniem. Narkologs Jānis Strazdiņš to vērtē negatīvi un norāda, ka "ar vieglo alkoholu viss sākas".

Laikraksts "Neatkarīgā " vēsta, RTU Karjeras dienu mērķis ir informēt studentus par iespējām zināšanas nostiprināt praksē un veidot noderīgus kontaktus. Tajās piedalās dažādi uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti piesaistīt jaunus, izglītotus speciālistus.

Studentiem šo dienu ietvaros bija pieejama ne tikai plaša informācija, bet arī dažādi suvenīri – pildspalvas, bloknoti un atstarotāji –, arī konfektes ar firmu logo. Viens no uzņēmumiem SIA "Filter", lai piesaistītu studentus, bija īpaši pacenties – pareizi atbildot uz firmas rīkotā konkursa jautājumu, ikviens varēja saņemt pudeli šampanieša.

Kā novēroja "Neatkarīgā", pie šā uzņēmuma informatīvā stenda bija norāde: "Pareizās atbildes autors saņem balvu – "dzirkstošu pārsteigumu" (alk. 11,5%)."

Uzņēmuma pārstāvis automātikas nodaļas vadītājs Jānis Šipkovs skaidroja, ka firma vienkārši izmantojusi sava lielākā klienta Latvijas balzama piedāvāto iespēju pasūtīt šampanieti ar pašu izdomātu etiķeti.

"Mēs esam plašs uzņēmums, bet ar nezināmu vārdu. Šeit apgrozās liela daļa potenciālo klientu un darbinieku, tāpēc mēģinām pievērst sev uzmanību un popularizēt firmas nosaukumu," teica Šipkovs. Neparastā balva tiešām izraisījusi ievērojamu atsaucību, un daudzi citi Karjeras dienu dalībnieki zinājuši norādīt, kur "gājis jautri".

Narkologs Jānis Strazdiņš šādu asprātību vērtē negatīvi: "Tas neliecina par labu gaumi, ja uzņēmums šādi atalgo uzvarētājus. Kas notiks tālāk? Studenti šampanieti, protams, atkorķēs un piedzersies. Ar vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem viss tikai sākas. Turklāt tā ir alkohola slēptā reklāma. Es kā atkarību speciālists to neatbalstu – vai tad nav labākas balvas? Tā ir nopietna nelaime, ka mūsu valstī arvien pieaug alkohola patēriņš, it sevišķi jauniešu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!