Foto: DELFI
Studijām 11 Latvijas augstskolās pieteikušies 9054 reflektanti, izsakot interesi par 43 140 studiju vietām dažādās studiju programmās.

Visvairāk valsts finansēto studiju vietu šogad tika piedāvāts Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes (DF) piedāvātajā studiju programmā "Datorzinātnes". 220 budžeta vietām pieteikušies 923 reflektanti, bet trešdaļa no viņiem, tas ir, 339 cilvēki šo studiju programmu izvēlējušies kā pirmo prioritāti.

LU DF studiju programmai "Programmēšana un datortīklu administrēšana" uz 40 budžeta vietām pieteicās 349 reflektanti. Tādā veidā DF ir viena no fakultātēm, kur konkurss notiks uz visām piedāvātajām studiju vietām.

LU Medicīnas fakultātes studiju programmu "Ārstniecība" kā savu pirmo prioritāti izvēlējies vislielākais reflektantu skaits. "Ārstniecības" studijas kā pirmo prioritāti izvēlējies 371 cilvēks, no kuriem tikai 40 iegūs tiesības studēt valsts finansētā studiju vietā.

Nemainīgi populārs studiju virziens joprojām ir LU Sociālo zinātņu fakultātes studiju programma "Komunikācijas zinātne" - tai pieteicies 791 cilvēks.

Datorsistēmu studijas populāras arī Rīgas Tehniskajā universitātē. Studiju programmās "Datorsistēmas" pieteikušies 870 reflektanti.

Vispieprasītākā augstskola pēdējās dokumentu iesniegšanas dienas noslēgumā nemainīgi ir LU. Studijām tajā pieteikušies 3812 cilvēki, izrādot interesi par 17 647 studiju vietām. 2528 cilvēki pieteikušies studijām RTU.

Populārākā reģionālā augstskola joprojām ir Daugavpils Universitāte. Tur pieprasītākā studiju programma ir "Fizioterapija". Par vietu kādā no 18 budžeta vietām interesi izrādīja 115 cilvēki.

Lai gan dokumentu pieņemšana 10 augstskolās, kas iekļautas vienotajā elektroniskajā uzņemšanas sistēmā, jau beigušās, no plkst.20 līdz plkst.24 dokumentus vēl iespējams iesniegt Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Jau ziņots, ka pirmie provizoriskie rezultāti reflektantiem būs zināmi 11.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!