Foto: LETA
Būtiska Latvijas problēma ir tā, ka Latvijas normatīvajos aktos nav noteikta amatpersonu atbildība par neefektīvu darbu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura mudinājusi paredzēt amatpersonu atbildību par neefektīviem lēmumiem.

Viņa atzina, ka šāda ideja esot apspriesta kādā no Saeimas komisijām, bet pagaidām netiek virzīta uz priekšu. "Ja politiķi mani tiešām tik ļoti atbalsta, viņi varētu veikt attiecīgas izmaiņas," mudināja Valsts kontroles vadītāja.

Tāpat Sudraba atkārtoti pauda iebildes pret priekšlikumu pielāgot likumu tā, lai viņai būtu iespēja vēl trešo pilnvaru termiņu strādāt Valsts kontroles (VK) vadībā. Viņa neizslēdz, ka šāds priekšlikums varētu būt saistīts ar bailēm no viņas kā iespējamas politiskās konkurentes.

Sudraba gan norādīja, ka pagaidām nedomā par tālāko karjeru pēc Valsts kontrolieres amata termiņa beigām, piebilstot, ka viņas pēdējā darba diena šajā amatā būs 2013.gada 21.janvāris un līdz tam vēl ir diezgan daudz laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!