Foto: F64

Izvirzot premjera amatam partijas līderi Solvitu Āboltiņu, "Vienotība" pārējiem esošās koalīcijas partneriem demonstrē muskuļus, cenšoties parādīt savu spēku, sacīja Saeimas opozīcijā esošās partijas "No sirds Latvijai" vadītāja Inguna Sudraba.

Viņa norādīja, ka, lai gan esošās trīs koalīcijas partijas - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība (NA) - ir uzsvērušas, ka vēlas arī turpmāk strādāt kopā, pēdējās nedēļas laikā tas "demonstrē viena otrai savus muskuļus, cenšoties parādīt, kura ir ietekmīgāka".

"Ņemot vērā, ka NA ir skaidri pateikusi, ka neatbalstīs Āboltiņu kā premjeri, man nav skaidrs šāds solis, virzot viņu par premjeru," sacīja Sudraba.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai tā dēvētajām mazajām Saeimas partijām ir izredzes strādāt jaunajā valdībā, Sudraba teica: "Visi trīs esošās koalīcijas partneri ir pauduši, ka tas kodolam jābūt pašreizējam."

Jau ziņots, ka "Vienotība" premjera amatam nolēmusi virzīt partijas līderi Solvitu Āboltiņu. Tiesa gan, partijas valdes un frakcijas balsojums par viņas kandidatūru tiks vākts vēl līdz decembra beigām, visticamāk, 28.decembrim, kad savu premjera amata kandidātu apņemusies izziņot arī ZZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!