Foto: LETA

Visi partijas "No sirds Latvijai" (NSL) saņemtie ziedojumi ir pārbaudīti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), un tiesībsargājošā iestāde nav konstatējusi, ka politiskais spēks būtu saņēmis nelikumīgus ziedojumus, ceturtdien žurnālistiem sacīja NSL līdere Inguna Sudraba.

Viņa arī norādīja, ka otrdien aizturētais uzņēmējs, miljonārs Jūlijs Krūmiņš partijai neko nav ziedojis.

Sudraba pauda, ka viņai grūti atbildēt, kāpēc KNAB ir veicis kratīšanu NSL birojā, jo politiķei par šo lietu nav citas informācijas, neskaitot to, ko vēsta mediji. Viņai neesot zināms, kādi fakti ir pamatā sāktajam kriminālprocesam.

Kā ziņots, KNAB darbinieki 4.oktobrī veikuši kratīšanu partijas NSL birojā saistībā ar ierosinātu kriminālprocesu, otrdien norādīja Sudraba.

KNAB Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

Ar NSL agrāk saistītajam Jorenam Raitumam ir aizdomās turētā statuss un piemēroti līdzīgi drošības līdzekļa nosacījumi kā Truksnim, pastāstīja Raituma advokāts Pāvels Rebenoks.

Savukārt Krūmiņam ir piemērots aizdomās turētā statuss divos kriminālprocesos.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

Jau vēstīts, ka Krūmiņš tiek turēts aizdomās par NSL nelikumīgu finansēšanu 2014.gadā un Zaļo un zemnieku savienības nelikumīgu finansēšanu 2016.gada martā un aprīlī vairāk nekā 40 000 eiro apmērā, raksta "Neatkarīgā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!