Foto: LETA

Jebkādu likuma grozījumu virzīšana ar mērķi likumu pielāgot konkrētai personai nevar būt pamatota un pieņemama, sacīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Šādi Sudraba komentēja "Olšteina grupas" ierosinājumu grozīt likumu un atļaut viņai kandidēt uz vēl vienu termiņu Valsts kontrolieres amatā. Par šo šodien izziņoto iniciatīvu Sudraba gan uzzināja no aģentūras LETA.

Savukārt attiecībā uz saviem nākotnes plāniem Valsts kontroliere bija lakoniska - "es turpinu strādāt, manu pienākumu intensitāte nav mazinājusies, un līdz ar to šobrīd es nedomāju par to, kas varētu būt pēc Valsts kontroles, bet es noteikti strādāšu".

Jau ziņots, ka Saeimas neatkarīgo deputātu grupa rosinās koalīciju grozīt Valsts kontroles likumu, nosakot, ka viena un tā pati persona par Valsts kontrolieri var būt trīs termiņus pēc kārtas.

Šādas likuma izmaiņas pavērtu iespējas pašreizējai Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai ieņemt šo posteni vēl četrus gadus. Deputātu grupai neesot šaubu, ka Sudraba ir "valsts amatpersona ar izcilu reputāciju, kas devusi neatsveramu ieguldījumu gan valsts pārvaldes darbības pilnveidošanā, gan Valsts kontroles kā valsts augstākās kontrolējošās institūcijas attīstībā", tāpēc vajadzētu ļaut viņai turpināt uzņemto kursu un kandidēt uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

Lai nodrošinātu to, ka valsts kontrolieris var strādāt trīs termiņus pēc kārtas, ir jāveic grozījumi Valsts kontroles likumā, kur pašlaik ir noteikts, ka viena un tā pati persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Likuma grozījumus deputāti sola jau tuvākajā laikā virzīt izskatīšanai Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!