Foto: F64
Latvijā pašreiz nav piemērots laiks ieviest fizisko personu sākumdeklarēšanu, trešdien intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" atzina valsts kontroliere Ingūna Sudraba.

"Es uzskatu, ka tas laiks ir pagājis un šis noteikti nav brīdis, kad uzsākt šāda veida jaunas akcijas. Katram pasākumam ir jābūt tajā brīdī, kad tas tiešām var dot pienesumu un tam ir jēga," teica Sudraba.

Viņa arī atzina, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kapacitāte nespētu tikt galā ar sākumdeklarēšanu. "Tik bieži, cik VID gada laikā mainās administratīvās procedūras, tādēļ, ka mainās likumdošana, tā nevar dienests normāli strādāt. Es aizstāvu VID, jo tajā brīdī, kad maina likmdošanu, neviens neizvērtē un nepasaka, cik maksas administrēšana," klāstīja Sudraba, uzsverot, ka likmdošanas izmaiņām ir jābūt salāgotām ar administrēšanas izdevumiem.

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrija izstrādājusi Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumu, kas paredz, ka mantiskā stāvokļa deklarācija par īpašumiem, kas pieder 2011.gada 1.jūlijā, būs jāiesniedz Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem un visām fiziskām personām, kurām izsniegta pastāvīgās uzturēšanās atļauja. Mantiskais stāvoklis būs jādeklarē par īpašumiem, kas ir personas rīcībā 2011.gada 1.jūlija pulksten 00.00 un ir 50 minimālo mēnešalgu vērtībā.

Jaunais likums izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Par to vēl būs jālemj valdībai un Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!