Tas ir nožēlojami, ka valsts bērniem nevar pienācīgi nodrošināt mācību līdzekļus, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Valsts pirmās personas" atzina valsts kontroliere Inguna Sudraba.
"Tas nav pareizi, ka bērni maksā, nomājot jau valsts nopirktas mācību grāmatas. Sanāk, ka uz tā rēķina skolas pelna," atzina Sudraba.

Komentējot haosu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) statistiskajos datos, valsts kontroliere atzina, ka IZM patlaban strādā pie jauna reģistra izveides, kas nepārtraukti tiks atjaunots, līdz ar to atspoguļojot aktuālo situāciju gan pedagogu, gan bērnu skaita ziņā.

Sudraba izteica cerību, ka revīzijas ziņojumā minētie ieteikumi skolām un pedagogiem neradīs vēl lielāku slodzi. "Patiesībā ieteikumi ir domāti, lai tieši atvieglotu pedagogu un arī pašu skolēnu darbu," uzsvēra valsts kontroliere.

Sudraba informēja, ka patlaban Valsts kontrole veic profesionālās izglītības sistēmas revīziju. "Nākamā būs augstākā izglītība," pastāstīja valsts kontroliere.

Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatējusi, ka IZM nespēj nodrošināt vispārējās izglītības iegūšanas atbilstību likumdošanai un izvirzītajiem mērķiem.

VK pēc veiktās likumības revīzijas ir izstrādājusi 39 ieteikumus IZM, kuru izpildei atbilstoši ieteikumu izpildes grafikam tiks sekots līdzi. Ieteikumi kopumā vērsti uz vispārējās izglītības sistēmas un to reglamentējošo iekšējo un ārējo normatīvo aktu pilnveidošanu, lai novērstu sadrumstalotu vispārējās izglītības sistēmas īstenošanu un veicinātu izglītības kvalitātes celšanos.

Revīzija tika veikta ar mērķi pārliecināties, vai vispārējās izglītības sistēma Latvijā tiek organizēta un īstenota atbilstoši normatīvajiem aktiem. Tā veikta par laika posmā no 2004.gada septembra līdz šī gada septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!