Pašlaik Latvijas budžeta samazinājums ir matemātisks, savukārt, kā notiks izdevumu samazinājums, nav redzams, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda valsts kontroliere Ingūna Sudraba.

Sudraba uzskata, ka Latvijas valsts pārvaldes būtiska problēma ir tā, ka tiek prasīta darbība, bet maz tiek vērtēts rezultāts. Valsts kontroliere atzina, ka birokrātijas optimizēšana un racionalizācija Latvijā ir nepieciešama.

Valsts kontroliere plānu nodēvēja par stopkrānu, kas aptur procesus, taču kuram jāseko izvērtējumam, kādām prioritātēm pievērsties.

Kā būtisku valdības uzdevumu Sudraba minēja ekonomikas stabilizēšanu, proti, būtu jāvērtē, kā ekonomikā visefektīvāk novirzīt struktūrfondu līdzekļus, lai uzņēmējdarbība pēc iespējas nesašaurinātos. Valstij būtu jāizvērtē, kādi būtu prioritāri un kādi - sekundāri atbalsta virzieni.

Sudraba pauda gatavību iesaistīties kādā darba grupā, kas vērtētu, kā tālāk rīkoties, lai Latviju izvestu no krīzes, taču uzskata, ka valdību pašlaik mainīt būtu kļūdaini, sekojoši viņa nav vērtējusi iespēju atsevišķu opozīcijas politiķu izteikto aicinājumu, Latvijā izveidot plašāku valdošo koalīciju, valdību uzticot vadīt Sudrabai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!