Foto: LETA

Ekspremjers Einars Repše (V), kurš nule izveidojis jaunu biedrību "Latvijas attīstībai", kas nākotnē varētu pārtapt partijā, savulaik, būdams pie varas, nav rīkojies kā godīgs cilvēks un vairāk domājis par sevis parādīšanu, uzskata bijusī Finanšu ministrijas valsts sekretāre, valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien viņa atzina, ka laikā, kad strādājusi kopā ar Repši, viņai radies iespaids, ka viņam "domās bija labi mērķi, bet veids, kā izturējās pret cilvēkiem, metodes, kā parādīja cīņu pret korupciju un veco administrāciju, nebija godīgs veids". "Tā nerīkojas godīgi un atbildīgi cilvēki," sacīja Sudraba.

Viņai par Repši radies iespaids, ka "viņus interesē pašu karjera, spēja sevi parādīt, nevis vēlme veidot spēcīgu valsti".

Jautāta par savu nākotni pēc valsts kontrolieres pilnvaru termiņa beigām, kas pamazām tuvojas, Sudraba atzina, ka konkrētu plānu viņai neesot, taču "es ticu tam, ka Dievam ir plāns priekš manis". "Es strādāšu, es noteikti strādāšu," sacīja Sudraba, uzsverot, ka "es ļoti vēlos strādāt savai valstij". "Man gribas, lai es varētu lepoties ar savu valsti, lai mums būtu gudra valsts, valsts, kuru visi apskauž, lai cilvēki dzīvotu labi," emocionāli sacīja valsts kontroliere.

Sudraba nedeva skaidru atbildi par iespējamu iesaistīšanos politikā nākotnē, norādot, ka "kamēr esmu šajā darbā, tikmēr es domāju tikai par šo darbu". "Ja tu dari savu darbu, nav laika plānot kaut kādas paralēlas lietas," sacīja valsts kontroliere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!