Ingunas Sudrabas (NSL) kandidatūra tā dēvēto "Rīdzenes sarunu" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā ir darījums starp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu", otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars.

Deputāts Mārtiņš Šics, kurš atbalstījis Sudrabas kandidatūru komisijas vadītājas postenī, esot bijis "tikai balsošanas mašīna". Viņš tā esot rīkojies Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājas skubināts. To Šics esot apliecinājis Bondaram un arī elektroniski atvainojies, atzīstot, ka esot atbalstījis otra kandidāta – Andreja Judina apstiprināšanu komisijas vadītāja amatā.

Bondars sacīja, ka balsojums par Sudrabu ir vērtību jautājums, turklāt vērtību jautājums ir būtisks un tas jāpārrunā partijas iekšienē. Bondars sacīja, ka viņam nav vienaldzīgs partijā notiekošais, taču viņš neizskata iespēju atgriezties LRA vadītāja amatā.

"Mūsu vērtību telpas ar Daini Liepiņu būtiski atšķiras," sacīja Bondars. Viņš nekomentēja, vai Liepiņš varētu būt tas, kurš turpmāk varētu vadīt LRA.

Jau vēstīts, ka Bondars no LRA vadītāja amata nolēmis atkāpties, ņemot vērā vairākus nesaprotamus LRA deputātu lēmumus, tostarp zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisijas pieprasījuma gadījumu.

Bondars par atkāpšanos paziņoja pēc tam, kad deputāts Šics bija atbalstījis Sudrabas iecelšanu tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā.

Bondars turpinās darbu Rīgas domē kā deputāts no LRA/"Latvijas attīstībai" saraksta, un viņš arī turpmāk būs Reģionu alianses biedrs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!