Foto: LETA

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba savu kustību "No sirds Latvijai" reģistrējusi krievu kustību aktīvista un cīnītājam par nepilsoņu tiesībām Viktora Gavrilova dzīvoklī, svētdien vēsta TV3 raidījuma "Nekā personīga".

Raidījums vēsta, ka Gavrilovs piedalījies arī Sudrabas pirmajā preses konferencē, kas rīkota dienā, kad atkāpās premjers Valdis Dombrovskis.

Gavrilovs ir zinātnieks, Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks, viņš ir bijis daudzu krievvalodīgo sabiedrisko organizāciju vadītājs. Kādreiz vadījis Latvijas nepilsoņu kustību par cilvēktiesībām, tagad no Aleksandra Gapņenko mantojis Krievu kluba prezidenta amatu, kopā ar Gapoņenko, Eduardu Gončarovu, Viktoru Guščinu un Broņiskavu Zeļcermanu vada arī Latvijas Krievu kopienu apvienoto kongresu, vēsta raidījums.

Krievu kopiena Gavrilovu bija arī deleģējusi kā Latvijas pārstāvi Krievijas Valsts domes tautiešu padomē. Kā šīs organizācijas pārstāvis Gavrilovs bija publicējis rakstu avīzē "Čas", kur asi iestājas pret valdošo nacionālistu režīmu, kara noziegumos apsūdzēto veterānu tiesāšanu un latviešus saukā par titulēto nāciju. Raidījums vēsta, ka Gavrilovs ir biežs viesis pasākumos, kuros pārstāvēta Krievijas vēstniecība.

To, kā iepazinies ar Sudrabu, viņš raidījumam neatklāj, vien nebeidz cildināt bijušās Valsts kontrolieres labās rakstura īpašības. Gavrilovs nedomā, ka viņa līdzšinējā politiskā darbība varētu mest ēnu uz jauno masu kustību, jo Sudrabai ar to neesot nekāda sakara.

Gavrilovs latviski nerunā, tomēr raidījumam apgalvo, ka ir Latvijas patriots, viņš te mācījies, audzis un veidojis zinātnieka karjeru, taču pilsonību nav nokārtojis.

Sudraba raidījumam nevēlējās skaidrot, kādēļ savu masu kustību reģistrējusi Gavrilova dzīvoklī.

Jau vēstīts, ka kustības "No sirds Latvijai" mērķu īstenošanai tiks dibināta arī partija, iepriekš apliecināja bijusī valsts kontroliere Sudraba. Biedrība dibināta šā gada 28.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!