Foto: LETA

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadīto partiju "No sirds Latvijai" pametusi viena no Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderēm, Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule, un tuvākajās dienās viņas piemēram varētu sekot arī citi partijas biedri, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Cipule iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no partijas, bet rīt plāno doties uz Centrālo vēlēšanu komisiju, lai atsauktu savu kandidatūru 12.Saeimas vēlēšanās.

Savukārt Sudraba paziņojumā medijiem uzsver, ka mēģinājumi ar dažādu netīru metožu palīdzību iedragāt un diskreditēt partiju "No sirds Latvijai" līdz Saeimas vēlēšanām kļūs tikai intensīvāki un rafinētāki.

"Jaunākie socioloģiskie dati rāda, ka, vēl pat nesākoties priekšvēlēšanu kampaņai, partijas "No sirds Latvijai" reitingi jau tuvojas 6% atzīmei. Šie dati, kas ir arī politisko konkurentu rīcībā, acīmredzot liek izmantot aizvien nopietnākus resursus, lai mēģinātu pirms Saeimas vēlēšanām atbrīvoties no mūsu partijas kā vienīgā politiskā spēka, kas nodrošinās reālas pārmaiņas mūsu valstī," uzskata Sudraba.

Viņa norāda, ka nu jau faktiski vairs nav dienas, kad par partiju "No sirds Latvijai" netiktu publiskota kāda "sensacionāla" informācija. Izmantojot viegli ietekmējamus cilvēkus un nepietiekami kritiskus un godprātīgus medijus, šīs kampaņas organizētāji nomelnojošās ziņas izplata sistēmiski un dozēti.

"Var prognozēt, ka šie vēl ir tikai "ziediņi" un laikā līdz vēlēšanu dienai mēģinājumi iedragāt un diskreditēt partiju "No sirds Latvijai" kļūs tikai intensīvāki un apjomīgāki. Taču esmu pārliecināta, ka vēlētājs spēs tos atpazīt un novērtēt šo "ziņu" izplatītāju un šajā kampaņā iesaistīto cilvēku motīvus," uzskata Sudraba.

Kā ziņots, plānots, ka Sudrabas vadītās partijas "No sirds Latvijai" līderi 12.Saeimas vēlēšanām būs Sudraba, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, pašlaik Latvijas Universitātes lektors Gunārs Kūtris, uzņēmējs Aivars Meija, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Silvija Šimfa un bijušais Uzņēmuma reģistra galvenais notārs, pašlaik Latvijas Universitātes katedras vadītājs Ringolds Balodis.

Saeimas vēlēšanās "No sirds Latvijai" startēs ar 13.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!