Foto: F64
Partija "No sirds Latvijai" piedzīvo reorganizāciju, tā apvienosies ar domubiedriem no citiem politiskajiem spēkiem un turpmāk būs pazīstama ar nosaukumu "Atmoda", liecina politiskā spēka paziņojums.

Janvāra izskaņas partijas kopsapulcē lemtais paredz, ka partija piedzīvos reorganizāciju, apvienojoties ar domubiedriem no citiem politiskajiem spēkiem, "lai kopīgi saglabātu tradicionālo, latvisko kultūrvidi un neatkarīgu Latvijas valsti, kur galvenās ir Latvijas tautas intereses un ģimenes vērtības".

Kā skaidrojusi "No sirds Latvijai" valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba, lēmums par partijas reorganizāciju "nenozīmē atteikšanos no līdzšinējām vērtībām".

"Tā ir pāreja nākamajā pakāpē, lai ar līdzīgi domājošajiem izveidotu lielāku politisko spēku. Tā ir savas pārliecības demonstrēšana, ka mēs šeit neatrodamies tikai kaut kādam īsam mirklim, kad ceļi saveda kopā, kaut kas sanāca, nesanāca, un pēc tam šķiramies," norādījusi Sudraba.

Tuvākajā laikā taps zināms, kuras partijas līdz ar "No sirds Latvijai" pieņems oficiālu lēmumu par apvienošanos "Atmodā". Tam sekos savstarpēja reorganizācijas līguma noslēgšana, kas paredzēs divu gadu pārejas posmu, kura laikā visās partijas "Atmoda" struktūrās pēc paritātes principa tiks ievēlēti pušu pārstāvji.

"No sirds Latvijai" jau ir uzrunājuši domubiedri no trim partijām: Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), Kristīgi demokrātiskā savienība un "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Jāatgādina, ka tieši šīs trīs partijas pirms 13. Saeimas vēlēšanām bija apvienojušās partiju apvienībā SKG. Savukārt partija "No sirds Latvijai" kandidēja rudenī notikušajās vēlēšanās kandidēja atsevišķi. Ne Sudrabas partija, ne apvienība SKG 13. Saeimā netika ievēlēta.

Kā informē partijā, "Atmodas" programmā ietvertie rīcības virzieni nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīgai attīstībai ir "valsts faktiskās suverenitātes un tautas pašnoteikšanās nodrošināšana neatkarīgu Eiropas valstu savienībā, cilvēka drošības, tiesiskuma, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, kvalitatīvas izglītības, sociālo un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšana, katras ģimenes un līdz ar to visas tautas stipruma, labklājības un garīgās bagātības vairošana, manipulēšanas ar tautas apziņu novēršana".

Jau ziņots, ka 19. janvārī LSDSP 48. kongress atbalstījis politiskā spēka reorganizāciju.

Kongresā tika skatīts jautājums par partijas reorganizāciju, apvienojoties ar partijām "No sirds Latvijai", Kristīgi demokrātiskā savienība un "Gods kalpot mūsu Latvijai". Sākotnēji tika plānots, ka jaunajai partijai būs "Atmodas" nosaukums, bet tika nolemts, ka topošā politiskā spēka nosaukums būs "Atmoda LSDSP ", lai saglabātu piederību vecākajai politiskajai partijai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!