Nedēļas laikā, kopš labklājības ministrs Viktors Jaksons aicināja iedzīvotājus ziņot par "aplokšņu" naudas prasīšanu slimnīcās, Medicīnas aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) nav saņēmusi nevienu konkrētu sūdzību.
MADEKKI direktore Rūta Bļodniece pastāstīja, ka iedzīvotāju sūdzības par kukuļņemšans faktiem ārstniecības iestādēs ir ļoti nekonkrētas un galvenokārt anonīmas. "Taču anonīmos telefonzvanus mēs pat nereģistrējam un neņemam vērā," teica Bļodniece.

Cilvēki arī nelabprāt atklājot, tieši kurās slimnīcās notikuši kukuļņemšanas gadījumi. Kāds "večuks" esot sūdzējies par "aplokšņu" naudas prasīšanas gadījumu pirms septiņiem gadiem, taču "tik vecu gadījumu inspekcija neizmeklēs". Savukārt kāda sieviete visai konkrēti izstāstījusi par kukuļņemšanas gadījumu ārstniecības iestādē, taču tā kā viņa atteikusies izpaust cietušās pacientes vārdu, MADEKKI to izmeklēt būs neiespējami.

Bļodniece pauda, ka ceturtdien uz inspekciju pastāstīt par kādu ļoti konkrētu "aplokšņu" naudas prasīšanas gadījumu slimnīcās apsolījusi atnākt Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas biedre Agnese Ludženiece.

Jāatgādina, ka labklājības ministrs Viktors Jaksons aicināja iedzīvotājus ziņot MADEKKI par kukuļņemšanas faktiem slimnīcās pēc tam, kad šo problēmu ar piketiem pie valdības aktualizēja pensionārs Vilnis Birziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!