Foto: LETA

Latvijas vēstniece Jordānijas Hāšimītu Karalistē Iveta Šulca iesniegusi akreditācijas vēstules Jordānijas karalim Abdullam II ibn al Huseinam, informēja Ārlietu ministrijā.

Iesniedzot akreditācijas vēstules, Šulca izteica gandarījumu pārstāvēt Latviju Jordānijā un vēlmi padarīt attiecības starp abām valstīm ciešākas un dinamiskākas, savukārt Abdulla II īpaši atzīmēja Latvijas sasniegumus medicīnā un tehnisko zinātņu jomā.

Sarunas laikā abas puses bija vienisprātis, ka veiksmīga sadarbība starp Jordāniju un Latviju varētu attīstīties izglītības nozarē, pieredzes apmaiņā jautājumos par sieviešu nodarbinātību, kultūras tradīciju projektos, lauksaimniecībā. Kā impulss šai sadarbībai varētu būt uzņēmēju, kā arī abu valstu augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa.

Šulca arī apmeklēja Jordānas upes fondu "Jordan River Foundation", kas atbalsta sieviešu nodarbinātību un uzņēmējdarbību Jordānijas reģionos, kura patronese ir Jordānijas karaliene Raņja.

Tāpat ar Latvijas goda ģenerālkonsula Hāleda Migdadi atbalstu Šulca tikās ar Jordānijas uzņēmēju aprindu pārstāvjiem un pārrunāja ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas.

Šulca ir bijusi Latvijas vēstniece Čehijā, pildījusi nerezidējošās vēstnieces pienākumus Horvātijā. Viņa ir bijusi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Par personisko ieguldījumu Latvijas diplomātisko attiecību veicināšanā Šulca ir saņēmusi Ministru prezidenta Pateicības rakstu un Ministru kabineta Atzinības rakstu, kā arī citus apbalvojumus.
Šulca rezidē Kairā, Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!