Cēsu rajonā trešdien agrā rītā no sadegšanas ugunsgrēkā divus cilvēkus izglābušas suņa rejas. Saskaņā ar policijas sniegto informāciju ugunsdzēsēji agrā rītā saņēmuši izsaukumu uz Raunas pagasta Jaunāriem, kur dega dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā.
Ugunsdzēsējiem māju neizdevās glābt un tā pilnībā nodega. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka māja aizdegusies, jo iemītnieki neuzmanīgi rīkojušies ar uguni.

Cēsu rajona Raunas pagasta padomes priekšsēdētājs Andris Neimanis pavēstīja, ka 1919. gadā dzimušo mājas īpašnieci Ritu K. laikus izglābis viņas mazdēls. Mazdēls pašvaldības darbiniekiem sacījis, ka viņu pamodinājis viens no suņiem, kurš sajutis dūmu smaku un sācis riet. Mazdēlam gan nav izdevies glābt abus pārējos suņus, kas ugunsgrēkā sadeguši.

Neimanis informēja, ka abiem mājas iemītniekiem izmaksāts vienreizējs pabalsts 50 latu apjomā. Pirmo nepieciešamo psiholoģisko un medicīnisko palīdzību vecajai sievietei sniegusi vietējā feldšere.

"Mazdēls ar vecmāmiņu pārvāksies uz dzīvi pie radiem Cēsīs. Gadījumā, ja nodegušās mājas saimniece nolems atjaunot māju, Raunas pagasts sniegs palīdzību iespēju robežās," teica Neimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!