Foto: DELFI

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) valdības sēdē 18. maijā pauda nepieciešamību pārskatīt masku nēsāšanas normas jaunākajā skolas vecuma posmā, proti, bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem, portālu "Delfi" informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Santa Manuilova.

Tāpat ministre aicināja pārdomāt Covid-19 testēšanu vecuma grupās, kurām nav pieejama vakcīna – bērniem līdz 16 gadu vecumam.

Izglītības un zinātnes ministrija uzsver, ka nepieciešams izdiskutēt jautājumus kas, vakcinējoties sabiedrības lielākajai daļai, ļauj atgriezties klātienes mācību procesā un vismaz mācību stundā nelietot mutes un deguna aizsegu.

"Kopā ar pedagogu vakcināciju, ventilācijas sistēmu uzlabojumiem skolās būtu jāveicina arī pašu bērnu drošība. MK jau ir apstiprinājis finansējumu no valsts budžeta 7,2 miljonus eiro, kas paredzēts ventilācijas sistēmu uzlabošanai. Jau tagad IZM dati norāda, ka testēšana "izķer" lielāko gadījumu skaitu, jo no visiem testētajiem pedagogiem un darbiniekiem vien 0,41% ir pozitīvs Covid-19 rezultāts," preses paziņojumā medijiem rakstīja ministres pārstāve.

Ministres pārstāve arī norādīja, ka no ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) saņēmusi atteikumu masku normu pārskatīšanai.

Ziņots, ka, lai nodrošinātu pašvaldību dibinātu vispārējās izglītības skolu ventilācijas un gaisa apmaiņas sistēmu būvniecību vai ierīkošanu, pašvaldības varēs saņemt valsts budžeta finansējumu 7,2 miljonu eiro apmērā augstas gatavības projektu īstenošanai. To paredz IZM sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansēšanas kārtību, kas otrdien, 18. maijā, apstiprināti valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!