Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Mūsdienās ir svarīgi pievērst pastiprinātu uzmanību mākslīgajam intelektam ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā, šodien, atklājot starptautisko stratēģiskajai komunikācijai veltīto konferenci "Riga StratCom Dialogue 2023", sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Mākslīgais intelekts spēj radīt runas, kuras politiķis nekad nav teicis, kā arī vairākas citas lietas, kuru dēļ mākslīgam intelektam būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Viņš norāda, ka komunikācijas veidi ļoti ātri mainās un ir jāspēj tiem tikt līdzi. Baltijas valstis šajā jomā investē un šeit ar šiem izaicinājumiem tiek galā labi, bet vairākās citās valstīs uzmanība stratēģiskai komunikācijai nav pietiekoša.

Sārts uzsver, ka stratēģiskā komunikācija ir svarīga, jo karš Ukrainā notiek arī cilvēku prātos un svarīgākā cīņa notiek starp divām gribām. Stratēģiskās komunikācijas joma veido savu gribu un palīdz tai aizstāvēt to, kā arī drupina otras puses gribu.

Jau vēstīts, ka konference ir ikgadējs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra organizēts pasākums, kas šogad pulcēs vairāk kā 600 dalībnieku no 33 valstīm.

"Riga StratCom Dialogue" norisināsies jau septīto reizi, un šajā gadā konferences programma veidota ar mērķi aktualizēt stratēģiskās komunikācijas nozīmi ģeopolitiskās nestabilitātes un straujās mākslīgā intelekta attīstības kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!