Foto: LETA

Pēc viena miljona eiro lielā ziedojuma saņemšanas Bērnu slimnīcas fonds janvāri tiksies ar ziedotāju uzņēmumu "Mikrotīkls", lai pārrunātu naudas izlietojumu, pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Konkrēts tikšanās laiks vēl nav noteikts, jo daudziem turpinās atvaļinājums. Taču tikšanās varētu notikt janvāra vidū vai beigās. Līdz tam nekādu būtisku jaunumu par dāsnā ziedojuma tērēšanu nebūs.

Savukārt uzņēmuma "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš pauda, ka nevēlas komentēt iemeslus, kāpēc veikts šāds ziedojums, jo viņa skatījumā tas nebūtu ētiski. Viņš uzsvēra, ka nav pareizi izcelt tikai "Mikrotīklu", jo "svarīgs ir jebkurš ziedotājs, neatkarīgi no tā, cik tiek ziedots - pieci vai desmit eiro, vai vēl vairāk".

Tāpat Riekstiņš pauda pārliecību, ka Bērnu slimnīcas fonds izdomās labu veidu, kā ziedoto vienu miljonu eiro izlietot. Vienlaikus viņš atzina, ka gribētu zināt, kā nauda tiks izmantota.

"Mēs izdarīsim savu mājas darbu, ar slimnīcas personālu pārrunāsim, kāds būtu mūsu redzējums un piedāvājums, tad varēsim runāt, vai tas atbilst ziedotāja redzējumam," stāstīja Dambiņa.

Tikšanās notiks pēc fonda iniciatīvas."Mums ir ļoti svarīgi, lai ziedotājs saprot, kur nauda tiek novirzīta un lai arī viņam tas liekas atbilstoši un pieņemami," pamato fonda vadītāja.

Dambiņa uzsver, ka nevēlas steigties ar lēmumu pieņemšanu, naudu izdalot projektiem, par kuriem nav pārliecības, ka tie ilgtermiņā atmaksāsies

"Mūsuprāt, lietderīgāk naudu būtu ieguldīt slimnīcas attīstībā, kas kalpos ilgtermiņā, attīstīt kādu pakalpojumu vai būtiski uzlabot situāciju kādai pacientu grupai. Bet, lai tas būtu ilgtermiņa nevis tikai ugunsdzēšanas pasākums, kas prasa valstisku risinājumu," saka Dambiņa, noraidot iespēju, ka naudu varētu novirzīt rindu mazināšanai bērnu slimnīcā, ko uzdevis izskaust veselības ministrs.

"Mēs apspriedīsimies ar slimnīcas vadību, ar ārstiem, klīniku vadītājiem par to, kas varētu būt jomas, kuru attīstībai šobrīd pietrūkst līdzekļu. Bet tā šobrīd būtu spekulācija minēt ko konkrētu. Izskanējusi onkoloģija, tā ir joma, kurā mēs šobrīd strādājam, bet, iespējams, ir vēl kāda, kas līdz mums nav nonākusi," stāsta fonda vadītāja.

Jau ziņots, ka pirms Jaunā gada, 30. decembrī, fondu pārsteidza ziedojums viena miljona eiro apmērā. Tas nāca no IT uzņēmuma "Mikrotīkls". "Vairākkārtīgi skaitījām nulles, nespējot noticēt," sociālajos tīklos vēstīja Bērnu slimnīcas fonds. Tā bija pirmā reize, kad fonds saņem tik lielu ziedojumu. Bērnu slimnīcas celtniecību 1895. gadā uzsāka ar ziedoto 500 000 rubļu palīdzību, tādējādi tika pārspēts arī pirmais ziedojums.

Aģentūras BNS biznesa informācijas portāla "Baltic Business Service" apkopotie dati liecina, ka "Mikrotīkls" pērn bija ceturtais lielākais informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmums Latvijā. Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai kompānijas apgrozījums 2014.gadā bija 135,385 miljoni eiro, bet peļņa - 34,402 miljoni eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un ASV pilsonim Džonam Mārtinam Talijam.

Nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds" darbojas kopš 2001.gada. Fonda mērķi ir atbalstīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas attīstību, veicināt finanšu līdzekļu un citas palīdzības piesaisti, lai slimnīcā uzlabotos ārstniecības pakalpojumu kvalitāte, slimnīcas vide un atmosfēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!