Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās Zaļās partijas deputāti otrdien tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, pavēstīja prezidenta Preses dienestā.

Uz Rīgas pili dosies ZZS sastāvā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvji, kas tiek uzskatīti par svārstīgajiem jautājumā par Zatlera pārvēlēšanu amatā uz otro prezidentūras termiņu. Tikšanās iecerēta pusotras stundas garumā.

Viens no Zaļās partijas līderiem Ingmārs Līdaka pieļāva, ka Zaļās partijas deputāti pēc tikšanās ar Zatleru varētu nonākt pie kopēja viedokļa.

Viņš tikšanās laikā otrdien ar Zatleru vēlas paust savas domas.

"Man ir būtiski ne tikai zināt Zatlera kunga domas, bet ļoti būtiski, lai viņš zinātu manas domas, piemēram, par AES būvniecību, par Valsts prezidenta pilnvarām, zaļo vīziju. Zatlers Latvijas Universitātē lielākoties runāja par ekonomiku, bet ne jau tikai tas ir būtiski," norādīja Līdaka.

Zaļās partijas pārstāvis Kārlis Seržants teica, ka ZZS frakcijai šajā jautājumā varētu būt brīvais balsojums.

"Šī ir tā reize, kad var būt brīvais balsojums, tas ir demokrātiskāk nekā tad, kad pasaka priekšā, kā balsot," uzskata deputāts.

Uz diskusijām frakcijā par šo jautājumu un iespējami brīvo balsojumu norādīja arī Zaļās partijas pārstāvis Rihards Eigims.

"Brigmaņa kungs mums teica, ka katram cilvēkam ir sava galva," ZZS Saeimas frakcijas līderi Augustu Brigmani citēja Eigims.

Viņš sacīja, ka ir ar "abām rokām par Zatleru", taču jāpagaida, vai netiks izvirzīti vēl citi kandidāti.

Zatlera tikšanās ar Zaļās partijas deputātiem notiks otrdien Rīgas pilī no plkst.16 līdz 17.30.

Iepriekš ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Brigmanis uzsvēris, ka frakcijā ir atšķirīgi viedokļi par Zatlera pārvēlēšanu amatā un nevar garantēt Zatleram visu savas frakcijas deputātu atbalstu. Viņš minēja, ka svārstīgi esot pieci līdz septiņi deputāti. No LZP Saeimā iekļuvuši četri deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!